Society

Επιχειρούν και τα Ilyushin στα Βίλια - Σε δύσβατο σημείο η φωτιά

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν διασφαλίσει τα Βίλια και δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό.

Έχουν οριοθετηθεί κομμάτια που κατευθύνονταν είτε ανατολικά είτε δυτικά -προς την Αγία Παρασκευή- και πλέον οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί πέρα από το όρος Πατέρα, στο Παλαιοχώρι και στον Άγιο Γεώργιο. Στο σημείο συνεχίζουν να βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις καθώς επιχειρούν τόσο πεζοπόρα τμήματα όσο και εναέρια με τη συμμετοχή BerievΚαναντέρ και ελικοπτέρων. Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναμένεται στη μάχη να ριχτούν και τα «θηριώδη» αεροσκάφη Ilyushin. Από εκεί και πέρα, δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή σε περίπτωση που το μέτωπο από το όρος Πατέρα κατέβει προς ΒένιζαΒαθυχώρι και πεδιάδα Μεγάρων.

CONTINUE READING

Εκκενώθηκαν οικισμοί και γηροκομείο

Από χθες οι κάτοικοι της περιοχής δέχονται μηνύματα από το 112 με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί να έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί ΠαλαιοχώριΆγιος ΣωτήραςΠαλαικούνδουρα και Θέα. Οι συγκεκριμένοι οικισμοί ήρθαν να προστεθούν στους ΒενίιζαΜικρό και Μεγάλο ΒαθυχώριΆγιος ΓεώργιοςΑγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι. Παράλληλα ολοκληρώθηκε η εκκένωση και γηροκομείου στα Βίλια  λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή. Έπειτα από επικοινωνία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον πρόεδρο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, 12 τρόφιμοι μεταφέρθηκαν για φιλοξενία στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» και άλλοι 2, θετικοί στη νόσο Covid-19, διακομίστηκαν στο ΠΓΝ «Αττικόν».

CONTINUE READING

Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας έχουν τεθεί από χθες το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο και το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων καθώς και τα Κέντρα Υγείας Μεγάρων και Ελευσίνας. Οι υγειονομικές δομές που είχαν τεθεί χθες σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς στην Κερατέα (Τοπικό Ιατρείο Κερατέας και Κέντρο Υγείας Λαυρίου) έχουν επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR