Society
Updated at:

Φωτιά στα Βίλια: «Είναι εμπρησμός» - Τι δήλωσε ο δήμαρχος

Οι υδροφόρες και το προσωπικό συντρέχουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, στην προσπάθεια που κάνουν για να τη θέσουν υπό έλεγχο και να την περιορίσουν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Με δήλωσή του στο ίδιο Μέσο, ο δήμαρχος Χρήστος Στάθης τονίζει ότι, προς το παρόν, δεν απειλούνται κατοικίες, ωστόσο κάνει λόγο για ενδείξεις εμπρησμού.

CONTINUE READING

«Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να οριοθετηθεί η φωτιά, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Δυστυχώς υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμό, αλλά τούτη την ώρα αυτό που προέχει είναι να περιορίσουμε την έκτασή της», δήλωσε ο κ. Στάθης και πρόσθεσε: «Προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικίες, αλλά κατακαίει το δάσος μαςστο οποίο τριάντα χρόνια τώρα δεν μας επιτρέπουν να φτιάξουμε αντιπυρικές ζώνες».

Για εμπρησμό σε ό,τι αφορά τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί στη θέση Μαρκάτι της Κερατέας, έκανε λόγο και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, μιλώντας στα ΜΜΕ.

https://www.facebook.com/flame.research.project/posts/229531899076211

Oρατή από τις κάμερες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΕΑ) – meteo.gr στην Πεντέλη είναι η μεγάλη δασική φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων στη δυτική Αττική.

Η ομάδα «The FLAME project» του ΕΕΑ κοινοποιεί τη σχετική φωτογραφία, ενώ σχολιάζει, παράλληλα, πως «εξαιτίας των βορείων ανέμων που πνέουν, ο καπνός έχε απλωθεί προς νότο».

«Σε αντίθεση με τις δασικές πυρκαγιές των προηγουμένων ημερών, η συγκεκριμένη πυρκαγιά χαρακτηρίζεται ως wind-driven, δηλαδή καθοδηγούμενη από τον άνεμο», προστίθεται στη σχετική ανάρτηση.

Νωρίτερα, το meteo.gr ενημέρωσε πως ο καπνός από την φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Κερατέας είναι ορατός από το διάστημα. Ο ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11 κατέγραψε εικόνες σαν αυτές που επεξεργάστηκαν στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, ανέφεραν οι συντάκτες της ανάρτησής αυτής.

Ο καπνός έγινε για πρώτη φορά ορατός από τον δορυφόρο από λίγο μετά τις 11:00, οπότε και έφτασε πάνω από τη θάλασσα (αριστερά). Παρασυρόμενος από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους έφτασε λίγο πριν τις 13:00 στο ύψος των Σπετσών (δεξιά), πρόσθεσαν.

GALLERY

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR