Internal security
Updated at:

Φουντώνει ο εφιάλτης των πυρκαγιών - Στις φλόγες Χανιά, Αρχαία Κόρινθο, Αρχαία Ολυμπία - Αναζωπυρώσεις και σε άλλα μέτωπα

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να επιχειρούν στην Γορτυνία Αρκαδίας, σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και στην Ανατολική Μάνη, προκειμένου να αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις. Μάλιστα, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, αντιμετωπίστηκε άμεσα εστία φωτιάς, που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του βιολογικού καθαρισμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Γορτυνία και στην Αρχαία Ολυμπία οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν, έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα με 35 πυροσβέστες και 14 οχήματα από την Τσεχία, με 240 πυροσβέστες και 60 οχήματα από τη Γαλλία, με 244 πυροσβέστες και 56 οχήματα από τη Γερμανία και με 40 πυροσβέστες και 13 οχήματα από Αυστρία.

Επίσης, σήμερα επιχείρησαν περιοδικά τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων δύο ελικοπτέρων από την Ελβετία.

Ακόμη, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος», ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Στο μεταξύ και στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης συνεχίζουν να επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να αποτρέπουν την εκδήλωση αναζωπυρώσεων.

Φωτιά στην Αρχαία Κόρινθο

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στην Ακροκόρινθο, με τις φλόγες να απειλούν τον οικισμό "Σολωμός" , που εκκενώθηκε προληπτικά από τους κατοίκους

Η φωτιά που καίει χορτολιβαδική έκταση και ελιές βρίσκεται κοντά στην Ακροκόρινθο και έχει πάρει διαστάσεις, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, εντάσεως κατά τόπους έως και οκτώ μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, οι φλόγες κινούνται απειλητικά προς τον οικισμό "Σολωμός" με τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων να δίνει εντολή για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.  Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 24 πυροσβέστες, με 12 οχήματα, πέντε καναντέρ και δύο ελικόπτερα.

Φωτιά στα Χανιά

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική στην Κρήτη το απόγευμα του Σαββάτου, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στον οικισμό των Στερνών στο Ακρωτήρι Χανίων.

Στην κατάσβεση, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, συνδράμει και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Η φωτιά – όπως μεταδίδει το flashnews.gr – εκδηλώθηκε νότια του χωριού, σχετικά κοντά σε σπίτια και άμεσα πήγαν στο σημείο κάτοικοι με ψεκαστικά. Άμεσα στο σημείο έφθασαν και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από το αεροδρόμιο Χανίων «σηκώθηκε» και το πυροσβεστικό ελικόπτερο το οποίο πολύ γρήγορα ξεκίνησε τις ρίψεις νερού.

Δείτε βίντεο:

Φωτιά τώρα στην Αρχαία Ολυμπία

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Ροβόλια.

Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ έκανε ρίψεις και ελικόπτερο. Μέχρι στιγμής δεν απειλείται οικισμός και εκτυμάται ότι η φωτιά θα τεθεί σύντομα υπό έλεγχο. 

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα στη νότια Εύβοια

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα κοντά στις Πετριές στη Νότια Εύβοια.

Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεσή της. Αναλυτικά, στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη συνδράμουν από αέρος. 

Ο δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Αθανάσιος Μπουραντάς κάνει λόγο πιθανότητα για εμπρησμό ενώ τόνισε πως αν η φωτιά ξεφύγει από τη χαράδρα, τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

 Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, κοντά στο σημείο της φωτιάς υπάρχει οικισμός, ωστόσο προς το παρόν δεν κινδυνεύει. Σημειώνετα ότι στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στην Κρήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα όταν πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική περιοχή στη Βιάννο Ηρακλείου.

Στο σημείο έσπευσαν 11 οχήματα με 32 πυροσβέστες και τρεις ομάδες πεζοπόρων.

Μέσα σε λίγη ώρα οι πυροσβέστες κατάφεραν και την έθεσαν υπό έλεγχο εμποδίζοντάς την να εξαπλωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φλόγες έκαναν… στάχτη 15 στρέμματα γης.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR