Society
Updated at:

Φωτιά στην Ολυμπία: Εκκενώνονται κοινότητες και οικισμοί

Στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα.

Τη στιγμή που οι διαθέσιμες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Βαρυμπόμπη αλλά και τα τρία μέτωπα φωτιάς που επεκτείνονται στην Εύβοια, συναγερμός έχει σημάνει για τη νέα πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Αρχαία Ολυμπία.

Με νέα εντολή εκκενώνονται οι κοινότητες Πελόπιο, Πλάτανος και Καυκανιά. Πριν λίγη ώρα δόθηκε εντολή για την προληπτική εκκένωση και της κοινότητας Πουρνάρι, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που βρίσκεται κοντά στην κοινότητα Ηράκλεια, η οποία εκκενώθηκε νωρίτερα.

CONTINUE READING

Σύμφωνα με το patrinews.gr, τρεις νέες εστίες πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει στις περιοχές Φλόκα και Ηράκλεια του  Δήμου Αρχαίας Ολυμπιάς και την περιοχή Λαντζόι του Δήμου Πύργου και πιο συγκεκριμένα την περιοχή Γραμματικό.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική, «η φωτιά έχει δυναμική». Όσον αφορά στην φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Καυκανιά, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ο αντιπεριφερειάρχης είπε  ότι, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, «η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί».

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR