World

Ερντογάν εναντίον όλων - Αυτή τη φορά μήνυσε την Aκσενέρ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει καταθέσει αγωγή εναντίον  της  ηγέτιδας του κόμματος IYI party της αντιπολίτευσης, ζητώντας αποζημίωση 250.000 TL (30.000 $) για παρατηρήσεις που έκανε η συγκεκριμένη,  που τον παρομοιάζουν με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Ερντογάν υπέβαλε την αγωγή εναντίον του αρχηγού του Κόμματος İYİ (Meral Akşener), η οποία σε συνεδρίαση του κόμματος την Τρίτη μίλησε για κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ, όπου οι γενικές εκλογές έπρεπε να επαναληφθούν τέσσερις φορές σε δύο χρόνια και δήλωσε ότι ο Νετανιάχου ασκεί πίεση στους αντιπάλους του, όπως κάνει άλλωστε και ο Ερντογάν.

«Είναι η ισραηλινή εκδοχή του Ερντογάν», δήλωσε η Akşener, αναφερόμενος στον Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι δεν δίστασε να στοχεύσει τη ζωή πολιτών και παιδιών για να σταματήσει τους αντιπάλους του.

Η Άσενερ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση από τον Ερντογάν, ο οποίος  νωρίτερα είχε καταγγείλει το Ισραήλ ως «σκληρό τρομοκρατικό κράτος», λόγω των πρόσφατων συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών και  των Παλαιστινίων .

Ο δικηγόρος του Ερντογάν Χούσεϊν Αϊντίν υπέβαλε την αγωγή εναντίον της Άσενερ σε δικαστήριο της Άγκυρας την Πέμπτη, για κατηγορίες ότι η Ακσενέρ υπέβαλε σοβαρές προσβολές εναντίον του Ερντογάν, οι οποίες παραβίαζαν τα προσωπικά του δικαιώματα.

Η αναφορά ανέφερε ότι ο Ερντογάν είναι ο μόνος παγκόσμιος ηγέτης που υψώνει τη φωνή του ενάντια στις επιθέσεις κατά των μουσουλμάνων και των ιερών τόπων τους.

Ο Ερντογάν, ο οποίος απάντησε στις παρατηρήσεις της Akşener κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού προγράμματος την Πέμπτη, είπε: «Είναι τόσο ντροπή που η συγκεκριμένη πολιτικός με συγκρίνει με τον Νετανιάχου, είναι δε τόσο άθλια που δεν ξέρει καν πού βρίσκεται η Παλαιστίνη.»

Σε απάντηση, η Akşener έγραψε στο Twitter ότι αυτό που πιστεύει ότι είναι άθλιο είναι να μιλήσει για τη  Γάζα, πράγμα που δεν  έκανε για οκτώ χρόνια, και ενώ  επιτίθεται στο Ισραήλ  υποκλίθηκε στην Κίνα και φέρει ένα «σιωνιστικό μετάλλιο» με υπερηφάνεια.

"Το πραγματικά άθλιο πράγμα είναι να μην κάνεις ό, τι είναι απαραίτητο, αλλά να κάνεις πάντα άδειες συνομιλίες", δήλωσε η Akşener.

Αναφέρθηκε σε μια υπόσχεση του Ερντογάν να επισκεφθεί τη Γάζα το 2013, τις στενές σχέσεις του με την Κίνα παρά τις πολιτικές βίας και αφομοίωσης της Κίνας που στοχεύουν τους Ουυγούρους και ένα βραβείο που δόθηκε στον Ερντογάν από το Αμερικανικό Εβραϊκό Κογκρέσο το 2004.

Εμείς το μόνο που θα διαπιστώσουμε είναι ότι καθημερινά ο Ερντογάν δίνει ένα πραγματικό σόου τόσο στο εσωτερικό της χώρας του όσο και Διεθνώς, λες και θέλει να μονοπωλεί τα φώτα της δημοσιότητας.

Τις μηνύσεις και αγωγές στο εσωτερικό της Τουρκίας κατά πολιτικών του αντιπάλων τις έχει αναγάγει σε καθημερινότητα. Κανείς δεν γλίτωσε, εκτός από το φίλο και συνεργάτη του στην εξουσία Γκρίζο Λύκο Μπαχτσελί.

Ο Ντεμιρτάς ηγέτης του κουρδικού κόμματος HDP είναι στη φυλακή, ενώ μηνύσεις από τον Τούρκο Πρόεδρο έχουν δεχθεί ο ηγέτης του κόμματος του κόμματος CHP Κιλιτζάρογλου, ο Δήμαρχος της Κων/πολης Ιμάμογλου, ο οποίος δημοσκοπικά είναι 10 και πλέον μονάδες πιό πάνω από τον Ερντογάν και τώρα η Ασκενέρ.

Αναφορικά δε με τα όσα είπε η Ασκενέρ σε σχέση με τη στάση του Ερντογάν σε Ισραήλ και Κίνα, θα λέγαμε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να παρακολουθήσει τις "πιρουέτες" σε θέματα εξωτερικής πολιτικής  του Τούρκου Προέδρου.

Εμείς εδώ στην Ελληνική αργκώ όποιον αλλάζει συνεχώς θέσεις και στάσεις σε διάφορα θέματα τον λέμε χάρη συντομογραφίας "ΟΦΟΑ", δηλαδή "όπου φυσάει ο άνεμος".

Κάπως έτσι είναι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, αφού από τη μια παρακαλούσε γονυπετώς το Ισραήλ για επανεκκίνηση των σχέσεών τους και τώρα είναι εκείνη που ξεσηκώνει όλους τους μουσουλμάνους κατά του Ισραήλ.

Το ίδιο και με την Κίνα, όπου αρχικά ήταν εναντίον της για το θέμα των Ουιγούρων και μετά όταν έπεσαν τα χρήματα στο τραπέζι και η συνεργασία για τον "δρόμο του μεταξιού", το ξέχασε τελείως ως θέμα.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR