World

Σε αδιέξοδο οι "κολαούζοι" Ερντογάν που κατασκευάζουν τα τεθωρακισμένα Altay

Οι μετοχές της BMC, της εταιρείας παραγωγής των Altay βρίσκονται στα χέρια μιας ομάδας επιχειρηματιών με ιδιαίτερα στενούς δεσμούς με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι τουρκικές μετοχές της BMC ανήκουν στους Τούρκους επιχειρηματίες Ethem Sancak και Talip Öztürk, οι οποίοι διατηρούν στενούς δεσμούς με τον Erdoğan, σύμφωνα με την έκθεση. Ο Sancak ήταν προηγουμένως ανώτερος αξιωματούχος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν.

Οι Sancak και Öztürk θα πουλήσουν το 51% των μετοχών τους στην Tosyalı Holding, μια κορυφαία εταιρεία παραγωγής σιδήρου και χάλυβα, η οποία έχει επίσης στενούς δεσμούς με τον Erdoğan, επισημαίνει η έκθεση.

Η Τουρκία ήλπιζε να τροφοδοτήσει το Altay με τον γερμανικό κινητήρα MTU και το κιβώτιο RENK, αλλά οι συνομιλίες με τους Γερμανούς κατασκευαστές τα τελευταία χρόνια απέτυχαν λόγω της επιβολής εμπάργκο όπλων από την Γερμανία λόγω της συμμετοχής της Άγκυρας στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Επί του παρόντος, η Τουρκία διερευνά τρόπους συνεργασίας με τη Νότια Κορέα, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι η τεχνολογία της ασιατικής χώρας θα είναι συμβατή με τα "θέλω" της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR