Armed Conflicts

Ο Ερντογάν στέλνει τις ΤΕΔ στο Ιράκ για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη της χώρας του

Η Τουρκία ξεκίνησε νέα εισβολή  στο Β. Ιράκ. Τυχαίο; Όχι βέβαια, αφού ο Μπάϊντεν μίλησε χθές με τον Ερντογάν και του είπε ότι θα ανακοινώσει την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Τί θα έπρεπε να γίνει προκειμένου ο ελεγχόμενος από τον Ερντογάν τύπος και ΜΜΕ να ασχοληθεί με κάτι "ένδοξο" για την Τουρκία, που θα αποπροσανατόλιζε τον πεινασμένο τουρκικό λαό μετά το χαστούκι της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ;

Μα φυσικά η εύκολη και σίγουρη λύση που λέγεται εισβολή στο Β. Ιράκ. Χωρίς  ανθρώπινες απώλειες πραγματοποιώντας επίδειξη ισχύος της στρατιωτικής μηχανής της Τουρκίας στα βουνά και τα λαγκάδια του Β. Ιράκ

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι:

Η Τουρκία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον τρομοκρατών του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ στις 24 Απριλίου, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, οι τουρκικές δυνάμεις του στρατού βρίσκονταν στην περιοχή Metina του Ιράκ. Άλλες περιοχές που διεξάγεται η επιχείρηση είναι το όρος Qandil και οι τοποθεσίες Zap, Gara και Avaşin-Basyan.

Τούρκοι κομάντο που υποστηρίζονται από την Πολεμική Αεροπορία, τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ, τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης (UCAV) διεξάγουν αεροκίνητες επιχειρήσεις

Ο υπουργός Άμυνας Χούλουσι Ακάρ και η Διοίκηση των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων διαχειρίζονται και ελέγχουν την επιχείρηση από το Κέντρο Ελέγχου Στρατού.

Ο τουρκικός στρατός διείσδυσε πολλά χιλιόμετρα στο έδαφος του Ντουκόκ και έθεσε πολλά σημεία ελέγχου, αποκάλυψε τοπικός αξιωματούχος.

Ο διευθυντής της επαρχίας Kani Masi, Serbest Akrawi, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Shafaq ότι οι τουρκικές δυνάμεις διείσδυσαν  σε βάθος εννέα χιλιομέτρων στην Kista και εγκατέστησαν σημεία ασφαλείας στα αγροκτήματα του χωριού και άλλα σε Dechiche και Hiror.

Ο Ακράουι είπε ότι ο τουρκικός βομβαρδισμός στο εδαφικό διαμέρισμα είχε σταματήσει σήμερα το πρωί με μόνο υλικές ζημιές στα δάση του χωριού Kista.

Χθες, τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το χωριό Μπάρι Μπάλα του Κανί Μάσι στην Αμαγιάγια μετά από αντιπαραθέσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν".

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι οι Τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις έχουν εισβάλει και βομβαρδίζουν μια άδεια περιοχή που οι αντάρτες του ΡΚΚ έχουν εγκαταλείψει. Μιλάμε για αναίμακτο σόου, αλλά παρόλα αυτά η Τουρκία προωθεί μέσω των ΤΕΔ το σχέδιο της ,που είναι ο εδαφικός  διαχωρισμός των Κούρδων της Συρίας από τους Κούρδους του Β. Ιράκ.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR