Armed Conflicts

ΗΠΑ-ΕΕ-Τουρκία απεργάζονται την καταστροφή της Ρωσίας;

Ρωσικό site  βλέπει ΗΠΑ-ΕΕ-Τουρκία να προετοιμάζονται για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, "βάζοντας ως εμπροσθοφυλακή την Ουκρανία. Το ενδιαφέρον είναι η οπτική με την οποία αντιλαμβάνονται τις  τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και πώς πιστεύουν ότι ΗΠΑ-ΕΕ απεργάζονται την καταστροφή της χώρας τους, υιοθετώντας ως μόνη λύση την συμμαχία Ρωσίας-Κίνας. 

Τυχόν υιοθέτηση τέτοιων συνειρμών από πλευράς Ρωσικής ηγεσίας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικίνδυνη κλιμάκωση τις σχέσεις με ΗΠΑ-ΕΕ, για αυτό κρίνεται αναγκαίο να τις παραθέσουμε αυτούσιες, όπως παρακάτω:

"Τα νέα, που έρχονται σχεδόν κάθε μέρα, υποδηλώνουν ότι το Κίεβο, η Άγκυρα, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες είναι  αποφασισμένοι να ξεκινήσουν πόλεμο με τη Ρωσία ή να  αναγκάσουν το Κρεμλίνο να πετάξει  λευκή σημαία, να παραδώσει τον Ντονμπάς, την Κριμαία και ότι άλλο όπως το Καλίνινγκραντ, τα Νησιά Κουρίλες κ.λπ. 

Ταυτόχρονα, το Κίεβο παίζει το ρόλο «πολιορκητικού κριού» που χτυπά στη Ρωσία προκειμένου να ικανοποιηθεί η Δύση. Η νέα και αναπόφευκτη κατάρρευση της Ουκρανίας που θα γίνει σε περίπτωση πολέμου της με τη  Ρωσία,  θα οδηγήσει  τελικά στην παράδοση των δυτικών της περιοχών που θα της απομείνουν  στην Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία. 

Το Κίεβο αναγκάστηκε να μεταφέρει σχεδόν όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις στα σύνορα του Donbass και της Κριμαίας. Παράλληλα η Τουρκία έχει υποσχεθεί να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα, ανεξαρτησία και κυριαρχία της Ουκρανίας. 

Νωρίτερα, η Τουρκία έλαβε μεγάλα οφέλη από τη «φίλη της» Ρωσία, όπως δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από τον τουρισμό, την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου του πυρηνικού σταθμού του Akkuyu. Ωστόσο, τα οικονομικά  οφέλη έχουν χαμηλότερη προτεραιότητα σε σύγκριση με ι τη γεωπολιτική.

Η Άγκυρα καταλαμβάνει σταθερά τη μία θέση μετά την άλλη στη δημιουργία μιας εφοδιαστικής δύναμης στο δρόμο από την Ασία στην Ευρώπη. Από την Ασία λαμβάνει ροές ενεργειακών πόρων, από την Ευρώπη λαμβάνει αγαθά και τεχνολογίες.

Η Άγκυρα συμμετείχε στον πόλεμο στο Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη και το Καραμπάχ, με επόμενο στόχο τη συμμετοχή στον  επικείμενο πόλεμο της Ουκρανίας 

Ο Ερντογάν σχεδιάζει να κατασκευάσει το κανάλι της Κωνσταντινούπολης. Ο επικεφαλής της Τουρκίας είπε ότι η Σύμβαση του Montreux δεν θα εφαρμοστεί στο κανάλι της Κωνσταντινούπολης. Δηλαδή, σε 6-7 χρόνια, ξένοι μοίρες και στόλοι θα επισκεφθούν τη Μαύρη Θάλασσα χωρίς περιορισμούς, κάτι που θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για τα στρατηγικά συμφέροντα της Ρωσίας στο νότο.

Η καταιγίδα πλησιάζει σταθερά τη Ρωσία. Τα νέα κάνουν λόγο  για την εμφάνιση μισθοφόρων της Συρίας για λογαριασμό της Τουρκίας στο Ντομπάς, στο πλευρό της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ αυξάνει την παρουσία του στη Μαύρη και τη Βαλτική Θάλασσα. Το ΝΑΤΟ δημιουργεί ένα δεύτερο κλιμάκιο πίσω από την Ουκρανία. Είναι σαφές ότι οι Δυτικοί δεν πρόκειται να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή. Το σκεπτικό είναι να δημιουργηθεί μια ισχυρή εσωτερική κρίση στην Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσική Ομοσπονδία. Ένας πόλεμος, ακόμη και περιορισμένος, θα προκαλέσει ένα νέο κύμα αύξησης των τιμών των τροφίμων, των καταναλωτικών αγαθών, των ειδών ένδυσης, των ηλεκτρονικών ειδών, της βενζίνης, κ.λπ. που είναι δυνατόν να οδηγήσει σε εξέγερση των  κατοίκων των περιοχών των παραπάνω κρατών που  θα βρίσκονται κοντά  στην εμπόλεμη ζώνη

Η Ρωσία διακόπτει τις πτήσεις με την Τουρκία. Εκατομμύρια άνθρωποι που σχεδίαζαν να πάνε διακοπές στο εξωτερικό είναι δυσαρεστημένοι. Ταυτόχρονα, μια νέα αύξηση των τιμών στα νότια θέρετρα της Ρωσίας παρατηρείται. Η ρωσική κυβέρνηση μιλά για πιθανή αποσύνδεση από το SWIFT και από τα συστήματα πληρωμών Visa και MasterCard των ΗΠΑ. Ο Μπάιντεν μιλά για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον τομέα της εθνικής ασφάλειας λόγω της Ρωσίας, ενώ εισάγει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η Μόσχα ανταποδίδει με δικές της  κυρώσεις έναντι των ΗΠΑ και χωρών του ΝΑΤΟ.

Τι έπεται; Πόλεμος.

Διαφορετικά, η κρίση του καπιταλισμού δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Το Κίεβο, υπό την πίεση της Δύσης, μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσει εισβολή στο Ντονμπάς και να οργανώσει προκλήσεις στα σύνορα της Κριμαίας. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ θα υποστηρίξουν το Κίεβο με πληροφορίες, όπλα, πυρομαχικά, συμβούλους. Το ΝΑΤΟ θα δημιουργήσει ομάδες στρατευμάτων στη Βαλτική, την Πολωνία και τα Βαλκάνια, θα ασκήσει πίεση στη Μόσχα και θα την αποτρέψει από το να κάνει μια εξόρμηση στον Δνείπερο. Επιπλέον, το σενάριο είναι είτε παρατεταμένη κρίση, με απότομη επιδείνωση της ζωής των  ανθρώπων, η οποία θα προκαλέσει εσωτερικές κοινωνικές εκρήξεις στη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, ή μια γρήγορη παράδοση του Κρεμλίνου. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Δυτική Ευρώπη σαφώς δεν αντιτίθεται σε αυτό το σενάριο. Επισήμως, οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι είναι ενάντια στον πόλεμο. Στην πραγματικότητα, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θέλουν να πραγματοποιήσουν το σενάριό τους «Ευρώπη από τη Λισαβόνα ως τα Ουράλια».

Η νέα "αναδιάρθρωση" της Ρωσίας θα επιτρέψει τη διαμόρφωση και τον εποικισμό της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας, του δυτικού τμήματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κάνοντας τους κατοίκους της, 3ης-4ης κατηγορίας  πολίτες της ΕΕ. Αραιώστε τις αφρικανικές και αραβικές μάζες στην Ευρώπη με λευκούς «σκλάβους».

Χωρίστε τη Ρωσία κατά μήκος της κορυφογραμμής του Ουράλ, συμπεριλαμβανομένου του δυτικού τμήματος στη σφαίρα επιρροής της. Τ

ο Καλίνινγκραντ-Κόνγκσμπεργκ θα επιστραφεί στη Γερμανία, το Βίμποργκ στη Φινλανδία, θα επιτραπεί στους Φινλανδούς να κυριαρχήσουν στην Καρελία κ.λπ. Αυτό θα αυξήσει το καθεστώς της ΕΕ στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και με τη νέα ανατολική αυτοκρατορία,την Κίνα. Επομένως, ο ουκρανικός πόλεμος είναι επωφελής για την Ευρώπη.

Η Ρωσική απάντηση

Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί η προπολεμική εμπειρία της ΕΣΣΔ και της Γερμανίας. Η Μόσχα και το Βερολίνο κατάφεραν να προετοιμαστούν για έναν μεγάλο πόλεμο για αρκετά χρόνια. Αναδόμηση της οικονομίας, αύξηση του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, δημιουργία ένοπλων δυνάμεων αιχμής, βαρύτητα στις  επιστήμες, την  έρευνα και ανάπτυξη.

Ο πόλεμος απαιτεί μια ισχυρή οικονομία. Τα χρήματα δεν  πρέπει να συνδέονται με κανένα από τα νομίσματα του κόσμου.

Ο ελάχιστος σοσιαλισμός, πολλαπλασιασμένος με την ιδεολογία του ρωσικού εθνικισμού (το εθνικό ζήτημα και τη μετανάστευση), μια παραλλαγή του κρατικού-μονοπωλιακού καπιταλισμού, θα επιτρέψει στο συντομότερο δυνατό χρόνο την αποκατάσταση της αμυντικής ικανότητας του ρωσικού κράτους και του λαού .

.Η Δύση διεξάγει πόλεμο αφανισμού με τον ρωσικό πολιτισμό για χίλια χρόνια. Η φόρμουλα για τη δυτική πολιτική έναντι της Ρωσίας ακούγεται έτσι, εκφράστηκε από τον Brzezinski:

"Δημιουργείται μια νέα παγκόσμια τάξη με την ηγεμονία των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, εις βάρος της Ρωσίας και στα ερείπια της Ρωσίας".

Μόνο η Κίνα παραμένει ως λύση για τη Ρωσία. Η Ουράνια Αυτοκρατορία μπορεί να φτάσει στο επίπεδο της «μεγάλης αρμονίας» μόνο με την πνευματική επιρροή του ρωσικού πολιτισμού.

Η ένωση Ρωσίας και Κίνας επιτρέπει στην ανθρωπότητα να βγει από το τρέχον αδιέξοδο που προκαλείται από τη νίκη του καπιταλισμού και της καταναλωτικής κοινωνίας"

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR