World
Updated at:

NATO: Έντονο παρασκήνιο με το βλέμμα "καρφωμένο" στην Ουκρανία

Τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν υποδέχτηκε στην έδρα του NATO στις Βρυξέλλες ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Χαιρετίζω τις στενές διαβουλεύσεις που είχαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες και μήνες, για το Αφγανιστάν. Και είναι σημαντικό να παραμείνουμε ενωμένοι και συντονισμένοι καθώς προχωράμε» τόνισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Αναφορικά με τη συζήτηση σχετικά με «τις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας εντός και γύρω από την Ουκρανία» επισήμανε ότι «έχουμε δει μαζική στρατιωτική συσσώρευση, με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση δύναμης από το 2014».

«Νομίζω ότι αυτό είναι επίσης ένα ζήτημα στο οποίο οι Σύμμαχοι του NATO πρέπει να στέκονται μαζί και να εκφράζουν στενή υποστήριξη στην Ουκρανία» ανέφερε ο ΓΓ του NATO, ενώ από την πλευρά του ο Λόιντ Όστιν τόνισε ότι συμμερίζεται την ανησυχία με την πρόσφατη συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας πρόβαραν  την απόκρουση μιας επίθεσης με άρματα μάχης κα πεζικό κοντά στα σύνορα με την προσαρτηθείσα από τη Ρωσία Κριμαία, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο ουκρανικός στρατός.

Ενώ από την άλλη, το ρωσικό πολεμικό ναυτικό ξεκίνησε σήμερα στρατιωτικές ασκήσεις στην Μαύρη Θάλασσα, εν όψει του κατάπλου δύο πλοίων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Στις ασκήσεις συμμετέχουν πλοία επιφανείας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που εδρεύει στην Κριμαία, καθώς και αεροσκάφη και ελικόπτερα. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν επίθεση κατά στόχων επιφανείας και αέρος, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR