World

Σχολείο ανάγκασε αγοράκια να ζητήσουν συγγνώμη από κοριτσάκια «εκ μέρους του φύλου τους»


Ένα σχολείο έχει καταδικαστεί ευρέως αφού αναγκάζει όλους τους άρρενες μαθητές του να ζητήσουν συγνώμη κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τις συμμαθήτριές τους.

Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες στο Brauer College στη Βικτώρια της Αυστραλίας.

Όλα τα αγόρια στο σχολείο είχαν υποχρεωθεί να σηκωθούν και να ζητήσουν συγνώμη από τα κορίτσια για «προσβλητική συμπεριφορά» εκ μέρους του φύλου τους, αν και δεν τους εξήγησαν ποτέ το ακριβές κίνητρο πίσω από την παράξενη κίνηση.

Μιλώντας στο αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων 7NEWS, η Danielle Shephard μίλησε για το πώς ο 12χρονος γιος της έμεινε εντελώς μπερδεμένος μετά από την άσκηση. "Είπε ότι είχε αναγκαστεί να σηκωθεί και βασικά να ζητήσει συγγνώμη ... δεν εξηγήθηκε σωστά στα αγόρια τι έκαναν ή γιατί το έκαναν", εξήγησε η Danielle.

Η διευθύντρια του Brauer College, Jane Boyle, ο οποίος διοργάνωσε την άσκηση, υποστήριξε ότι η συνέλευση ήταν «καλοπροαίρετη», αλλά αναγνώρισε ότι ορισμένοι ίσως είχαν θεωρήσει τη μαζική απολογία ως «ακατάλληλη».

Σε μια δήλωση, έγραψε: “Τα σχολεία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ασφάλειας και του σεβασμού όλων των μαθητών, και οι συζητήσεις στα σχολεία γύρω από το σεβασμό προς τα κορίτσια και τις γυναίκες αποτελούν βασικό μέρος αυτής της ζωτικής εργασίας.
Αυτή την εβδομάδα, σε ολόκληρη τη σχολική συνέλευση, το Brauer College συζήτησε το θέμα του σεβασμού των γυναικών και τη σημασία της συμπεριφοράς των παρευρισκομένων και μιλώντας για την αναφορά περιστατικών ακατάλληλης συμπεριφοράς. Η συνέλευση περιελάμβανε την προβολή ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματος από τον επικεφαλής του Brisbane Boys 'College , Mason Black σχετικά με την αντιμετώπιση περιστατικών σεξουαλικής επίθεσης και παρενόχλησης. Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, ζητήθηκε από τα αγόρια να σηκωθούν ως συμβολική χειρονομία συγγνώμης για τις συμπεριφορές του φύλου τους που έχουν πληγώσει ή προσβάλει κορίτσια και γυναίκες. Αναδρομικά, αν και εήταν καλά σχεδιασμένο, αναγνωρίζουμε ότι μέρος της άσκησης ήταν ακατάλληλο”.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR