USA

Αμερικανός Ναύαρχος προειδοποιεί: ''Χάνουμε τη Ν.Αμερική λόγω Μόσχας-Πεκίνου''

Ο Αμερικανός Ναύαρχος, επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ Craig Voller, προειδοποίησε την Ουάσιγκτον για την εκτεταμένη δράση Μόσχας και Πεκίνου στην Νότια Αμερική κατά των αμερικανικών συμφερόντων.   

Ο ίδιος τόνισε ότι λόγω της έντονης δράσης Ρωσίας και Κίνας, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να χάσουν την επιρροή τους στη Νότια Αμερική και αυτό θα αποτελούσε μια ολική καταστροφή.

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta ο Αμερικανός ανώτατος αξιωματικό τόνισε:«η Ρωσία διεισδύει ενεργά στη Νότια Αμερική για να αντισταθεί σε αυτό που αποκαλεί αμερικανική παρέμβαση. Συνάπτει συμφωνίες με τη Νικαράγουα και  Βενεζουέλα, χάρη στις οποίες τα ρωσικά πολεμικά πλοία μπορούν να φτάσουν στην αμερικανική ήπειρο σε σύντομο χρονικό διάστημα», εξήγησε ο ίδιος.

Όπως σημειώνει ο Voller, εκτός από τη Ρωσία, και η Κίνα αλλά και το Ιράν θέλουν να επωφεληθούν από την «εύθραυστη δημοκρατία» στη Νότια Αμερική.

Για τους δικούς τους σκοπούς, όλες οι χώρες επωφελούνται από την πανδημία του κορονοϊού.Σύμφωνα με την αμερικανική νότια διοίκηση (SOCOM), η Ρωσία παρέχει στρατιωτική βοήθεια σε 17 από τις 31 χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενώ έχουμε και αυξανόμενη επιρροή της Μόσχας μέσα στα ίδια τα κράτη.

Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι η Ρωσία είναι πλέον για το ίδιο η πρώτη και πιο επικίνδυνη απειλή.

Ταυτόχρονα, οι βρετανικές αρχές διευκρίνισαν ότι είναι έτοιμες να αμυνθούν σε κάθε απειλή που θα προκύψει από τη ρωσική πλευρά, ενώ η χώρα αυτή σχεδιάζει να αυξήσει τον αμυντικό της προϋπολογισμό.

Η  Ρωσία έχει θέσει σε εφαρμογή μια νέα προσπάθεια να διενεργήσει μια αποτελεσματικού τύπου  ηλεκτρονική επιτήρηση στο δυτικό ημισφαίριο. Η αμερικανική έκδοση του The Washington Free  Beacon είχε δημοσιεύσει πριν χρόνια άρθρο με τίτλο "Η Μόσχα δημιούργησε  εγκατάσταση συλλογής πληροφοριών  στη Νικαράγουα."

«Η Μόσχα σαφώς και προσπαθεί να ενισχύσει τις στρατιωτικές και στρατιωτικές ς δυνατότητες της  στο δυτικό ημισφαίριο», διαβεβαιώνουν  Αμερικανοί ειδικοί.

Αμερικανοί αναλυτές πληροφοριών έδωσαν πληροφορίες ότι η Ρωσία δημιούργησε στη Νικαράγουα κινητό ψηφιακό τοπογραφικό  κέντρο.

Στη σύνθεση του διαθέτει ένα συγκρότημα δορυφορικού εξοπλισμού πλοήγησης με ένα σταθμό  GLONASS, ο οποίος θα επιτρέψει στις ένοπλες δυνάμεις της  Νικαράγουα , να αναλύουν και να χρησιμοποιούν την κατάλληλη ποσότητα  πληροφοριών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπογραμμίζουν  την διενέργεια ρωσικής «επιδρομής»  στο αμερικανικό ημισφαίριο. Η φύση της ρωσικής εμπλοκής στην περιοχή αυτή δεν είναι νέα αλλά δεν  είναι παρόμοια με άλλες εποχές και αυτό μας λέει πάρα πολλά για το επόμενο διάστημα.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR