Armed Conflicts

Προετοιμάζει το Ναυτικό της η Ουκρανία: Αναβάθμιση με το πυραυλικό σύστημα "Ποσειδώνας"

Σήμερα, τα πρωτότυπα του ουκρανικού RK-360MTs Neptune κινητού πυραυλικού συστήματος κατά πλοίων παραδόθηκαν στις Ναυτικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Andriy Taran χαιρέτισε την παραπάνω παράδοση όπως αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα συστήματα κατασκευάστηκαν βάσει κρατικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας και της κρατικής επιχείρησης "Kyiv State Design Bureau Luch".

CONTINUE READING

Όπως σημειώθηκε, τα πυραυλικά συστήματα "Ποσειδών" θα ενισχύσουν σημαντικά τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή  της Αζοφικής-Μαύρης Θάλασσας. Η σχετική μονάδα έχει ήδη δημιουργηθεί στο Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας.

"Χάρη στην κοινή εργασία του Υπουργείου Άμυνας και των εγχώριων επιχειρήσεων, ήταν δυνατή η παραγωγή μιας νέας γενιάς όπλων που θα αυξήσει το αποτρεπτικό δυναμικό και την επιρροή της Ουκρανίας στη θάλασσα. Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο αμυντικό σύστημα μέσω του Ποσειδώνα, με περιπολικά σκάφη, κορβέτες για να αποκρούσουν έναν  θαλάσσιο εχθρό", τόνισε ο Taran.

Όπως αναφέρθηκε, στις 23 Αυγούστου 2020, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν το πυραυλικό σύστημα 360MTs Neptune. Το σύστημα πυραύλων είναι ικανό να καταστρέψει πολεμικά πλοία όπως αντιτορπιλικά, φρεγάτες και κορβέτες, καθώς και αποβατικά και μεταφορικά πλοία που θα επιχειρούν  τόσο μεμονωμένα όσο και σε ομάδες.

Οι πύραυλοι μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με ενεργή αντιπυραυλική άμυνα  και ηλεκτρονικά αντίμετρα.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR