Weather

Αρναούτογλου: Χιόνια και σφοδρό ψύχος σε όλη την χώρα

Για σφοδρή βαρυχειμωνιά που έχουμε χρόνια να δούμε έκανε λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν πυκνές χιονοπτώσεις στο σύνολο σχεδόν της Αττικής.

Χιόνια και σφοδρό ψύχος φέρνει η κακοκαιρία «Μήδεια» με τον Σάκη Αρναούτογλου να μιλά για βαρυχειμωνιά που «έχουμε να δούμε χρόνια». Μάλιστα, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σχεδόν στο σύνολο της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας μέσω της συχνότητας της ΕΡΤ, ο κ. Αρναούτογλου αναφέρθηκε στην αυριανή μέρα εκτιμώντας ότι «ο καιρός θα είναι καλός από πλευράς πάντα φαινομένων σε όλη την Ελλάδα ενώ θα έχουμε λιακάδα και αραιές συννεφιές στα βορειοδυτικά».

Ωστόσο, τόνισε ότι οι ψυχροί βοριάδες θα αρχίσουν να κάνουν σταδιακά αισθητή την παρουσία του και συγκεκριμένα από το πρωί του Σαββάτου θα υπάρξουν θα υπάρξουν πυκνές χιονοπτώσεις στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη βορειοδυτική Θεσσαλία. Έως το απόγευμα σύμφωνα με τον ίδιο «όλη η Βόρεια Ελλάδα, θα έχει πυκνές χιονοπτώσεις».

«Αν χρειαστεί να μετακινηθείτε, να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες [...] Την Κυριακή στα κεντρικά και στα βόρεια θα χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες, ακόμη και σε μεγάλες πόλεις» είπε ο κ. Αρναούτογλου.

Το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα η κακοκαιρία φαίνεται να καταφθάνει και στην Αττική με πυκνές χιονοπτώσεις σχεδόν στο σύνολό της, σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου.

«Στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί μόνο από πλευράς φαινομένων, το τονίζω αυτό. Χιονοπτώσεις θα έχουμε στο βόρειο Αιγαίο και κατά διαστήματα πυκνές σε Εύβοια, στην ανατολική Στερεά μέχρι και την ανατολική Πελοπόννησο. Σχεδόν σε όλη την Αττική, μέχρι τα παραθαλάσσια τμήματα, δεν αποκλείεται κατά την διάρκεια της Δευτέρας και κυρίως το δεύτερο μισό της ημέρας να έχουμε χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα πιο πυκνές σε πιο ορεινές και βόρειες περιοχές» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά την σημερινή πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου:

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR