National affairs

Καταγγελίες-σoκ για όργια διαφθοράς στο Δήμο Άγκυρας σε βάρος στελεχών του ΑΚΡ

Ο δήμος της Άγκυρας υπέβαλε καταγγελία ζητώντας την ποινική δίωξη εναντίον αξιωματούχων της πρώην διοίκησης του Δήμου, υπό την ηγεσία του Δημάρχου  Melih Gökçek, για διαφθορά και παρατυπίες  στη διαδικασία προμήθειας μηχανημάτων αξίας 7,5 εκατομμυρίων ευρώ που ονομάζονται "περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα".

Ο Gökçek ήταν ο πρώην δήμαρχος της πόλης, προερχόμενος  από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), που διοικούσε τον δήμο από το 1994 έως το 2017.

Η αίτηση αγωγής ανέφερε ότι οι περισσότεροι από τους 15 περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα, δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τον δήμο λόγω των διάφορων δυσλειτουργιών τους και  έτσι τα δημόσια χρήματα σπαταλήθηκαν άσκοπα.

Αξιωματούχοι πραγματοποίησαν την προσφορά για τον εν λόγω κατασκευαστικό εξοπλισμό το 2015 χωρίς να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία περί δημοσίων προσφορών, ανέφερε η αναφορά.

Η αναφορά σημείωσε ότι η πρώην διοίκηση της δημοτικής εταιρείας BELKA και στελέχη του ομίλου winningam που κέρδισε τον διαγωνισμό καταχράστηκαν  την εξουσία τους.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της κύριας αντιπολίτευσης (CHP) νίκησε  το κυβερνών AKP στον δήμο της Άγκυρας μετά τις τοπικές εκλογές του 2019.

Για αρκετά χρόνια, ο δήμος υπό την ηγεσία του AKP ανέθετε έργα δημοσίων έργων σε ιδιωτικές εταιρείες και εξαιρώντας τους από ορισμένους κανονισμούς των διαγωνισμών ως αντάλλαγμα για υποστήριξη τους

Από τότε που  ανέλαβε το αξίωμα ο νυν δήμαρχος της Άγκυρας Mansur Yavaş, υπέβαλε πολλές ποινικές καταγγελίες εναντίον του πρώην Δήμαρχου Gokcek  που προερχόταν από το κυβερών κόμμα ΑΚΡ  του Ερντογάν για «κατάχρηση εξουσίας» και «πρόκληση ζημίας από αμέλεια».

Αρκετά από τα έργα του Gökçek αποτελούν σύμβολο περιττών δαπανών για την πόλη.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR