Τραμπ Μπάιντεν
USA
Updated at:

Σε εγρήγορση ο αμερικανικός στρατός: Ανησυχία για τις τελευταίες μέρες του Τραμπ στον Λευκο Οίκο

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στρατιωτικοί διοικητές στο Πεντάγωνο και την Ουάσιγκτον είναι σε εγρήγορση, φοβούμενοι τι θα μπορούσε να κάνει ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τις υπόλοιπες μέρες του στο αξίωμα.

Το περιοδικό Newsweek, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές, ανέφερε ότι οι ανώτεροι αξιωματικοί συζήτησαν τι θα κάνουν αν ο πρόεδρος κηρύξει στρατιωτικό νόμο και οι στρατιωτικοί ηγέτες που είναι υπεύθυνοι για την Ουάσιγκτον θα συμμετάσχουν σε μυστικό σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που οι ένοπλες δυνάμεις κληθούν για διατήρηση ή αποκατάσταση της πολιτικής τάξης κατά τα εγκαίνια και τη μετάβαση του νέου προέδρου στο Λευκό Οίκο.

CONTINUE READING

«Έχω συνδέσμους με τον στρατό για πάνω από 40 χρόνια και δεν έχω δει ποτέ τις συζητήσεις που γίνονται αυτήν τη στιγμή, την ανάγκη για τέτοιες συζητήσεις», λέει ένας συνταξιούχος αξιωματικός, επί του παρόντος εμπειρογνώμονας άμυνας που έχει καθοδηγήσει και συμβουλεύει τους ανώτερους ηγέτες της υπηρεσίας του.

Το περιοδικό επικαλέστηκε Αμερικανούς αξιωματούχους που ανησυχούν για τη συμμετοχή του στρατού σε μια κρίση που ο Τραμπ μπορεί να προκαλέσει για να αντιστρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα, τα οποία σύμφωνα με πολλούς οργανισμούς αλλά και υποστηρικτές του Τραμπ παραμένουν αμφίβολα, σημειώνοντας ότι «ο Τραμπ μπορεί να κινητοποιήσει ιδιωτικές πολιτοφυλακές και παραστρατιωτικές δυνάμεις που είναι πιστές σε αυτόν για να διακόψει τη μετάβαση και να διαδώσει τη βία στην Ουάσιγκτον».

Νωρίτερα, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τις τελευταίες ημέρες, ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχασε στις πρόσφατες εκλογές από τον Δημοκρατικό του αντίπαλο, Τζο Μπάιντεν, ρώτησε για το ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ για να ακυρώσουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών που έλαβαν χώρα τον περασμένο μήνα.
 
Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Forbes, η ιδέα τέθηκε αρχικά από τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του προέδρου, Μάικλ Φλιν (γνωστό και για τον φιλοτουρκισμό του), αλλά οι σύμβουλοι του Τραμπ απέρριψαν την πρόταση σε μια συνάντηση.

Η ανταποκριτής των New York Times, Maggie Haberman, ανέφερε το περασμένο Σάββατο, ότι ο πρόεδρος ρώτησε για την ιδέα του Φλιν, καθώς αναφέρθηκε ότι οι ανώτεροι αξιωματούχοι ανησυχούσαν πολύ λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος του Τραμπ για εκκεντρικά σχέδια κατά τις τελευταίες του ημέρες στην εξουσία.

Το axios.com ανέφερε ότι ακόμη και μερικοί από τους πιο πιστούς αξιωματούχους του Τραμπ έχουν ενοχληθεί από τη συμπεριφορά του, συμπεριλαμβανομένου του ενδιαφέροντός του για τις απόψεις του Φλιν, με έναν ανώτερο αξιωματούχο να λέει ότι ο πρόεδρος «ξοδεύει το χρόνο του μιλώντας στους συνωμότες που λένε ανοιχτά ότι η δήλωση του στρατιωτικού νόμου δεν είναι σημαντική εξέλιξη».

Ωστόσο, ο Τραμπ δήλωσε στο twitter αργότερα το Σάββατο, λέγοντας ότι «οι αναφορές σχετικά με την έρευνά του για την επιβολή στρατιωτικού νόμου ήταν ψεύτικες ειδήσεις».

Το Εκλεκτορικό Κολέγιο ενέκρινε πρόσφατα τη νίκη του Μπάιντεν στις εκλογές, ενώ ο Τραμπ απείλησε ότι δεν θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο κατά την ορκωμοσία του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR