World

Θα κυκλοφορήσει ταινία για το ρωσικό τζετ που καταρρίφθηκε από την Τουρκία

Ρώσοι παραγωγοί αποφάσισαν να γυρίσουν μια ταινία σχετικά με την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους Su-24 από την τουρκική αεροπορική άμυνα το 2015 και τη δολοφονία του Ρώσου πιλότου Oleg Peshkov.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 24 Νοεμβρίου 2015, το οποίο οδήγησε το πλήρωμα να εκτοξευτεί από το αεροσκάφος στην επικράτεια του εχθρού στο Idlib. Ο Πεσκόφ πυροβολήθηκε από τις δυνάμεις των τζιχαντιστών στην περιοχή, ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί με το αλεξίπτωτό του στη βορειοδυτική Συρία.

Μια ειδική επιχείρηση ξεκίνησε τότε από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις για τη διάσωση του μέλους του πληρώματος Konstantin Morachten, ο οποίος επέζησε του συμβάντος.

Αργότερα, όλοι οι τζιχαντιστές που συμμετείχαν στη δολοφονία του πιλότου απομακρύνθηκαν από τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις και ο πιλότος παρασημοφορήθηκε μετά τον θάνατο του ως Ήρωας της Ρωσίας.

Η ταινία, με τίτλο «Ουρανός», πρόκειται να προβληθεί το επόμενο έτος, και σύμφωνα με τον γενικό παραγωγό του Trix Media, Enisa Yurchenko, τα γυρίσματα του πολεμικού δράματος διήρκησαν για πολλούς μήνες και μερικές από τις σκηνές γυρίστηκαν στην Κριμαία.

Ταυτόχρονα, η ιστορία της δολοφονίας του πιλότου και της επιχείρησης διάσωσης του θα παρουσιαστεί σε ντοκιμαντέρ. Το σενάριο γράφτηκε μετά από συνεντεύξεις με τους άμεσους συμμετέχοντες σε αυτές τις εκδηλώσεις, τις οικογένειές τους, τους συναδέλφους, τους φίλους και τους ειδικούς του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από τις σκηνές γυρίστηκαν στο Αεροδρόμιο Hmeimim και στη ναυτική βάση Ταρτού στη Συρία. Η περίοδος προετοιμασίας για τη μαγνητοσκόπηση χρειάστηκε 11 μήνες. Το πλήρωμα της ταινίας και το καστ ταξίδεψαν στη Συρία αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR