World

Τουρκία: Συνεχίζονται οι διώξεις με κάθε μέσο σε βάρος απλών πολιτών

Το "σκληρό" καθεστωτικό του πρόσωπο δείχνει για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, καθώς δεν διστάζει να οδηγήσει στα σκαλιά της δικαιοσύνης μια ηλικιωμένη ηθοποιό με σοβαρά προβλήματα υγείας.

CONTINUE READING

Η 80χρονη ηθοποιός τουρκικής καταγωγής αντιμετωπίζει κατηγορίες για τουλάχιστον οκτώ χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία της προσβολής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με αναφορές τουρκικών μέσων η Αydan φέρεται να προσέβαλλε επανειλημμένως τον "σουλτάνο" στα social media.

Η Nilüfer Aydan εμφανίστηκε στην πρώτη ακρόαση ενώπιον δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης την Τρίτη. Η ηθοποιός είπε στους δικαστές ότι υπέφερε από υψηλή αρτηριακή πίεση και δεν θα ήταν σε θέση να παρουσιάσει την υπεράσπισή της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα συκοφαντικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Aydan αναρτήθηκαν κατά τα έτη 2016, 2017 και 2018.

Χιλιάδες άνθρωποι στην Τουρκία βρίσκονται υπό έρευνα, και οι περισσότεροι από αυτούς απειλούνται με φυλάκιση, λόγω προσβολών κατά του Προέδρου Ερντογάν. Οι υποθέσεις προσβολής γενικά προέρχονται από δημοσιεύσεις σε κοινωνικά δίκτυα που αναρτούν οι αντίπαλοι του Ερντογάν. Η τουρκική αστυνομία και το δικαστικό σώμα θεωρούν ακόμη και την πιο μικρή κριτική για τον Ερντογάν ή την κυβέρνησή του ως αιτία πολυετούς φυλάκισης.

Η προσβολή του προέδρου είναι έγκλημα στην Τουρκία σύμφωνα με το αμφιλεγόμενο άρθρο 299 του τουρκικού ποινικού κώδικα. Όποιος προσβάλλει τον πρόεδρο μπορεί να καταδικαστεί έως τέσσερα χρόνια φυλάκισης μία ποινή που μπορεί να αυξηθεί αν το έγκλημα διαπράχθηκε μέσω των ΜΜΕ.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR