World

Η σουηδική Άμυνα επενδύει σε «στρατιώτες του κυβερνοχώρου»

Οι σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αρχίσει να εκπαιδεύουν τους λεγόμενους «στρατιώτες του κυβερνοχώρου», που θεωρείται ότι θα ενισχύσουν την ικανότητα χειρισμού του πολέμου στον κυβερνοχώρο. Τα καθήκοντα των στρατιωτών περιλαμβάνουν την παρακολούθηση "blogs και media".

Την Τετάρτη, το σουηδικό κρατικό ραδιόφωνο ανέφερε για την επένδυση που οι Ένοπλες Δυνάμεις πιστεύουν ότι θα είναι μέρος της προμήθειας προσωπικού και κάτι που απαιτείται για να ικανοποιηθεί η άμυνα σε έναν αυξημένο αριθμό ψηφιακών επιθέσεων κατά της Σουηδίας.

Ο Per Ahlgren είναι ο συνταγματάρχης και επικεφαλής του τμήματος άμυνας στον κυβερνοχώρο και λέει ότι οι δραστηριότητες στο Διαδίκτυο διεξάγονται ήδη σε εποχή ειρήνης, αλλά ότι η αρχή επεκτείνει τώρα το έργο. Η αρχή δηλώνει ότι εκτός από την αντιμετώπιση των εισβολών, οι στρατιώτες θα εργαστούν επίσης με την παρακολούθηση του διαδικτύου από τον έξω κόσμο. Αφορά επίσης την παρακολούθηση ιστολογίων και μέσων.

CONTINUE READING

Αρχή Ψυχολογικής Άμυνας

 

Νωρίτερα φέτος, παρουσιάστηκε μια κυβερνητική έρευνα στην οποία προτείνεται να δημιουργηθεί μια τέτοια αρχή με καθήκον την «στήριξη, ενίσχυση και συντονισμό της συνολικής ανθεκτικότητας της κοινωνίας στην ψυχολογική άμυνα». Σύμφωνα με τον ερευνητή, πρώην επικεφαλής της Spo, Anders Danielsson, η ψυχολογική άμυνα στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη διαφύλαξη του ελεύθερου σχηματισμού γνώμης και θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι θα έχουν διαφορετική εικόνα από αυτήν που ο «αντίπαλος» θέλει να μεταδώσει.

Δείτε στο βίντεο γενικά τι είναι οι cyber soldiers

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR