Armed Conflicts
Updated at:

Τούρκοι στη Συρία: Έκοψαν και έκαψαν 500.000 ελαιόδεντρα στο Αφρίν

Οι ένοπλες ομάδες αντιπολίτευσης της Συρίας με την υποστήριξη της Τουρκίας έκοψαν τουλάχιστον 500.000 ελαιόδεντρα στην τουρκική βορειοδυτική περιοχή της Αφρίνης από το Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με αναφορές.

Σε μια έκθεση που εκδόθηκε στις αρχές του 2020, ο Οργανισμός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Αφρίν δήλωσε ότι οι ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία έκοψαν τουλάχιστον 500.000 δέντρα και έκαψαν μεγάλες περιοχές χωραφιών στην περιοχή.

Από την εισβολή και την κατάληψη του Αφρίν τον Μάρτιο του 2018, ένοπλες αντιπολιτευόμενες ομάδες κατέλαβαν εδάφη, έκοψαν δέντρα και τα πούλησαν, δήλωσε στο North Press ο κάτοικος του Αφρίν, Umm Gharib.

CONTINUE READING

Ο Ζουχάιρ αλ-Σάμι, ένας έποικος από τη Γκάτα στην επαρχία της Δαμασκού, δήλωσε στο North Press ότι, μαζί με ένα μέλος των ενόπλων ομάδων, σχεδίαζε να κόψει τα δέντρα και να τα πουλήσει. «Οι ομάδες εμποδίζουν τους ντόπιους να πλησιάσουν τη γη τους, αλλά επιτρέπουν μόνο στα μέλη των πολιτοφυλακών. Έτσι, πηγαίνω το βράδυ, κόβω και μαζεύω τα ξύλα και μετά το στέλνω στο Hayat Tahrir al-Sham (HTS) για να τα πουλήσει».

Ο Fawaz al-Rahil, αγροτικός μηχανικός από το Αφρίν, προειδοποίησε για τους κινδύνους της αποψίλωσης των δασών. «Η κοπή δέντρων σε μεγάλο αριθμό απειλεί τα δάση στην περιοχή που μπορεί να επηρεάσουν το περιβάλλον», δήλωσε. 

CONTINUE READING

Υπήρχαν 18 εκατομμύρια ελαιόδεντρα στο Αφρίν, σύμφωνα με εκθέσεις που εκδόθηκαν από την Αυτόνομη Διοίκηση, το 2017.

Η επίθεση του τουρκικού στρατού και των συριακών ένοπλων αντιπολιτευόμενων δυνάμεων στο Αφρίν το 2018 οδήγησε στον εκτοπισμό περισσότερων από 300.000 αυτόχθονων πληθυσμών του Αφρίν, αφήνοντας τα εδάφη τους να λεηλατηθούν και να παραβιαστούν από τις τουρκικές ομάδες.

Χωρίς νερό εδώ και έξι μέρες οι κάτοικοι της Συρίας

 

Ο Sozdar Ahmed, συμπρόεδρος της Διεύθυνσης Πόσιμου Νερού στην Αυτόνομη Διοίκηση στην πόλη Hasakah, δήλωσε ότι για έξι συνεχόμενες ημέρες, οι τουρκικές δυνάμεις κόβουν το νερό από την πόλη Hasakah και την ύπαιθρο.

Πρόσθεσε σε δήλωσή του στο North Press την Τετάρτη, ότι η Ρωσία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για τη λειτουργία του σταθμού ύδρευσης Alouk στην ύπαιθρο του Σερεκανιέι και ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη επιφέρει αποτελέσματα.

Ακόμη, είπε ότι οι φήμες για το άνοιγμα του σταθμού είναι λανθασμένες, και ότι οι τουρκικές δυνάμεις συνεχίζουν να διακόπτουν το νερό προς τη Χασάκα και την ύπαιθρο.

Οι κάτοικοι της Hasakah και της υπαίθρου της υποφέρουν από σοβαρές δυσκολίες στην απόκτηση ασφαλούς πόσιμου νερού και ορισμένοι αναγκάζονται να αγοράσουν νερό από ιδιωτικά βυτιοφόρα, ενώ άλλοι σκάβουν πηγάδια για να εξασφαλίσουν νερό για οικιακές ανάγκες, όπως πλύσιμο και καθαρισμός.

Η Human Rights Watch δήλωσε τον Απρίλιο ότι η άρνηση των τουρκικών δυνάμεων να αντλήσουν επαρκή ποσότητα νερού στη βορειοανατολική Συρία αποδυναμώνει την ικανότητα των ανθρωπιστικών οργανώσεων να ενδυναμώνουν και να προστατεύουν ευάλωτες κοινότητες.

Ο σταθμός νερού Alouk βρίσκεται κοντά στην παραμεθόρια πόλη της Σερεκανιέι, την οποία η Τουρκία και οι μαχητικοί της πληρεξούσιοι ανέλαβαν τον Οκτώβριο του 2019 κατά τη διάρκεια της ειρηνευτικής επιχείρησης της Τουρκίας.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR