Middle East
Updated at:

Η ρωσική «ασπίδα» πάνω από τον Χάφταρ - Πλησιάζει η μεγάλη μάχη στη Σύρτη

Ο στρατός υπό την ηγεσία του Στρατάρχη Χαφταρ (LNA) προσεγγίζει τους συμμάχους του στην Αίγυπτο την ώρα που ο Σάρατζ ενισχύει τις δυνάμεις του με περισσότερους από 1.000 μισθοφόρους, δώρο του Ερντογάν. 

CONTINUE READING

Όπως έδειξε και η επίθεση στην Αλ Ουατίγια, καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της μάχης θα παίξει η εναέρια κυριαρχία, με τον Χάφταρ να θωρακίζει τους Λιβυκούς ουρανούς από ξένες απειλές με τη βοήθεια των Ρώσων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Sputnik, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης έχει αναπτύξει ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 στην περιοχή των ανατολικών συνόρων με την Αίγυπτο για να αποτρέψει τυχόν εναέριες επιθέσεις.

Αλλά οι S-300 δεν στέκονται μόνοι τους. Τον προηγούμενο μήνα, όπως είχε γράψει το OnAlert, ρωσικά συστήματα αεράμυνας Buk είχαν καταφθάσει στη χώρα της Αφρικής.

«Τα συστήματα πυραυλικής άμυνας εδάφους-αέρος μεσαίας εμβέλειας Buk (M1-2 ή M2) μεταφέρθηκαν στην αεροπορική βάση Al-Jufra στην Εθνική Πολεμική Αεροπορία της Λιβύης, για να την προστατεύσουν από επιθέσεις από τουρκικά μαχητικά F-16! Αρκετά συστήματα πυραύλων αεράμυνας Pantsir που φτάνουν από τα ΗΑΕ στεγάζονται επίσης εκεί», είχε δηλώσει τότε ο αναλυτής και ειδικός στον εμφύλιο της Λιβύης, Babak Tagway. Με τους S-300 να είναι η τελευταία προσθήκη στην ομάδα.

Οι S-300 δεν είναι άγνωστοι σε εμάς, καθώς Η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Σλοβακία αποτελούν τις μοναδικές χώρες της ΕΕ που έχουν στην κατοχή τους το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα.

 

https://twitter.com/NicAthens/status/1283160626920030208

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR