World

Τουρκία: Ξεπέρασαν τις 200.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού

Ο κορονοϊός στην Τουρκία συνεχίζει να εξαπλώνεται με τα κρούσματα της νόσου να «σπάνε» το «ψυχολογικό όριο» των 200.000.

Το τελευταίο 24ωρο στην Τουρκία καταγράφηκαν 19 θάνατοι και 1.192 νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Υγείας.

CONTINUE READING

Σε συνολικά μεγέθη, δηλαδή, στην γειτονική χώρα, οι νεκροί από την COVID-19, ανέρχονται σε 5.150 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αγγίζουν τα 201.098.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας, σήμερα ακόμη 2.311 άνθρωποι ανάρρωσαν από τη φονική νόσο, ενώ συνολικά 175.422 ασθενείς έχουν αποθεραπευτεί.

Ερντογάν κατά ΕΕ: «Πολιτική» η απόφαση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Τουρκία

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετώπισε την Τουρκία με τρόπο περιοριστικό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Χαρακτήρισε δε τη στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, σύμφωνα με το Reuters, «πολιτική».

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν σχολίασε περαιτέρω το ζήτημα, αλλά τα λεγόμενά του ήρθαν μετά την εξαίρεση της Τουρκίας από την ΕΕ, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες, από τον αρχικό «ασφαλή κατάλογο» των χωρών από τις οποίες η ένωση θα επιτρέψει τα μη απαραίτητα ταξίδια από την Τετάρτη.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR