World

Ουγγαρία: Οι πολιτικές υπέρ της οικογένειας αυξάνουν τους ρυθμούς γεννήσεων κατά 5,5%

Μια Ούγγαρέζα βουλευτής ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το ποσοστό γεννήσεων της χώρας αυξήθηκε κατά 5,5 % από το προηγούμενο έτος μετά την εφαρμογή των πολιτικών υπέρ της οικογένειας από την κυβέρνηση.

Η Katalin Novák, Υφυπουργός Οικογένειας και Νεότητας της Ουγγαρίας, μέσω Twitter ανακοίνωσε τα συναρπαστικά νέα.

«Καλά νέα ξανά! Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, τους πρώτους 4 μήνες του 2020: Το ποσοστό γέννησης αυξήθηκε κατά 5,5 %, το ποσοστό γονιμότητας αυξήθηκε 5,7 % και ενάμισι φορές περισσότεροι γάμοι ολοκληρώθηκαν », έγραψε ο Novák.

Πέρυσι, η ουγγρική κυβέρνηση ψήφισε υπέρ της οικογενειακής νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση του σχεδίου δράσης για την προστασία της οικογένειας. Το σχέδιο αύξησε τις δαπάνες της κυβέρνησης για οικογένειες σε 619 εκατομμύρια λίρες.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η καλύτερη απάντηση στα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων και στο μειούμενο πληθυσμό είναι να παρέχει οικονομικά κίνητρα για τις οικογένειες όχι η μετανάστευση.

Οι πολιτικές υπέρ της οικογένειας του Orbán έχουν δώσει φορολογικές ελαφρύνσεις σε οικογένειες με περισσότερα από ένα παιδιά, ενώ επίσης οι γυναίκες με τουλάχιστον τέσσερα παιδιά απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος για όλη τους τη ζωή. Οι πρόσφατα θεσπιζόμενες πολιτικές έχουν επίσης καταστήσει ευρέως διαθέσιμες τις επιδοτήσεις στέγασης στην οικογένεια.

Νωρίτερα φέτος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Breitbart London, η Katalin Novák σημείωσε ότι οι πολιτικές υπέρ της οικογένειας της Ουγγαρίας λειτουργούσαν. «Τα πρόσφατα δημογραφικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους, ο αριθμός των γάμων είναι στο υψηλότερο  40 ετών, το ποσοστό γονιμότητας στο υψηλότερο 20 ετών, ενώ τα διαζύγια δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηλά όσο πέρυσι για τις τελευταίες έξι δεκαετίες», Ο Νόβακ είπε.

Ένας εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης, σε μια άλλη συνέντευξη με το Breitbart London που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, είπε: «Η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Η Δυτική Ευρώπη επιδιώκει να αντιμετωπίσει το δμηογραφικό πρόβλημα με απλές λύσεις που προσφέρουν μόνο βραχυπρόθεσμη επιτυχία, αλλά μεταφέρουν μακροπρόθεσμα καταστροφικές συνέπειες. "

«Η Ουγγαρία έχει μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση και επιλέγει την πιο δύσκολη πορεία, με αποτέλεσμα, ωστόσο, η Ευρώπη θα μπορούσε να γίνει μια οικονομικά ισχυρή, ανανεωμένη ήπειρος. Είτε ενθαρρύνουμε τις γεννήσεις τοποθετώντας τα συμφέροντα των οικογενειών στο επίκεντρο της πολιτικής, είτε ενθαρρύνουμε όλο και περισσότερες ροές μετανάστευσης. "

«Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι αριθμοί, αλλά ουγγρικά παιδιά: δεν επιδιώκουμε να διατηρήσουμε ένα οικονομικό σύστημα, αλλά την Ουγγαρία, το ουγγρικό έθνος και την ουγγρική ιστορία. θέλουμε να ενθαρρύνουμε τη συνέχιση των οικογενειών μας για αρκετές γενιές », κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR