Greek-Turkish Relations

Διάβημα στην Τουρκία για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του ΥΠΕΘΑ

Διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επέδωσαν οι ελληνικές αρχές, μέσω των διπλωματικών διαύλων, στον απόηχο του περιστατικού παρενόχλησης του ελικοπτέρου του υπουργού Εθνικής Άμυνας από τουρκικά F-16 πάνω από τις Οινούσσες.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ζεύγος τουρκικών μαχητικών παρενόχλησαν ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, στο οποίο επέβαιναν ο κ. Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Κωνσταντίνος Φλώρος. 

CONTINUE READING

Τα δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση στα 3.500 πόδια, στις 11.38 το πρωί της Κυριακής, παρενοχλώντας το ελληνικό ελικόπτερο, το οποίο μόλις είχε απογειωθεί από το νησί.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας διέψευσε τους ελληνικούς ισχυρισμούς, διαμηνύοντας τα εξής:

«Το μαχητικό αεροσκάφος μας διενήργησε αποστολή αναγνώρισης ως μέρος των συνηθισμένων ενεργειών στο Αιγαίο και δεν τίθεται θέμα παρενόχλησης ελικοπτέρου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Η δραματοποίηση πτήσεων ρουτίνας με τρόπο που δημιουργεί ένταση δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας. Αντίθετα, τέτοια ζητήματα πρέπει μπορούν να τεθούν στο πλαίσιο ΜΟΕ που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών»

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR