δορυφόροι
Russia

Τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου μπορούν να επηρεάζουν δορυφόρους της Δύσης

Η Ρωσία ταράζοντας και πάλι «τα ύδατα» φέρεται να δημιούργησε συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που επηρεάζουν ακόμα και δορυφόρους στο διάστημα διατείνεται Ρώσος ειδικός. 

"Πρόκειται για τεχνολογία που δημιουργήθηκε από την αμυντική βιομηχανία της χώρας για λογαριασμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, στον ακήρυκτο πόλεμο Ρωσίας και ΗΠΑ στο διάστημα". Αυτό υποστηρίζει ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Elexey Leonkov.

Η άποψη του αφορά τον ίδιο και βασίζεται σε δικές του πληροφορίες από τις τελευταίες αμυντικές εξελίξεις στην Ρωσία.   

“Η Ρωσία έχει γίνει μια χώρα ηγέτης τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, έχοντας στη διάθεσή της ένα ευρύ φάσμα συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου (EW), τα οποία μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην πορεία της μάχης, αλλά  και να λειτουργούν ακόμη και στο διάστημα”, δήλωσε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Αλεξέι Λεόνκοφ μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Κάθε χρόνο στις 15 Απριλίου, γιορτάζεται η ημέρα του των δυνάμεων ηλεκτρονικού πολέμου στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, η οποία καθορίστηκε με προεδρικό διάταγμα της 31ης Μαΐου 2006.

«Οι δυτικοί στρατοί μέχρι πρόσφατα πίστευαν ότι η ανάπτυξη στρατευμάτων EW δεν έχει νόημα, με αποτέλεσμα να είναι απελπιστικά πίσω, οπότε τα ρωσικά συστήματα EW έχουν προχωρήσει πάρα πολύ και στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ανάλογα στον κόσμο», δήλωσε ο Leonkov.

«Ο ρωσικός στρατός έχει υιοθετήσει συστήματα που προστατεύουν αεροσκάφη, πλοία, ανθρώπινο δυναμικό σε μια περιορισμένη περιοχή, εξουδετερώνοντας συστήματα αναγνώρισης, προκαλώντας παράλληλα σύγχυση σε πανάκριβα όργανα, ενώ παρεμβάλουν ακόμη και συστήματα ελέγχου των drone αλλά και διαστημικά οχήματα (δορυφόρους)» τόνισε.

Σύμφωνα με τον ειδικό, τα επόμενα χρόνια, η σημασία του ηλεκτρονικού πολέμου θα αυξηθεί ακριβώς λόγω του αυξανόμενου ρόλου της τεχνολογίας των πληροφοριών στη διοίκηση και τον έλεγχο των στρατευμάτων και των οπλικών συστημάτων.

«Η αμερικανική υπηρεσία προηγμένης τεχνολογίας DARPA εκτιμά ότι ο κύριος κίνδυνος για τους δορυφόρους της είναι τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και η απειλή αυτή θα αυξάνεται από εδώ και στο εξής», είπε ο ίδιος.

Χωρίς να γίνει περισσότερο σαφής ο ειδικός της Μόσχας, ουσιαστικά μας προαναγγέλλει νέα ρωσικά συστήματα που θα έχουν εμβέλεια η οποία θα μπορεί να φτάνει σε πολύ μεγάλη απόσταση ακόμη και στο διάστημα και θα φέρεται πιθανόν από ρωσικούς δορυφόρους που θα δρουν κατά άλλων δορυφόρων.

Ο κόσμος βρίσκεται σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές και εμπειρογνώμονες στα πρόθυρα ενός ακόμη παγκόσμιου πολέμου. Μετά τις απειλές για υβριδικό, οικονομικό, ενεργειακό, εμπορικό πόλεμο, ήρθε να προστεθεί ένας ακόμη... ο «διαστημικός πόλεμος».

Η Ρωσία πιθανότατα ταράζοντας και πάλι «τα ύδατα» έχει στα σκαριά έναν δορυφόρο-δολοφόνο εφοδιασμένο με δορυφορικά συστήματα, ο οποίος θα δρα κατά δυτικών δορυφόρων για λογαριασμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, σε μια υποθετική κατάσταση “σύγκρουσης”.

Διεθνείς αμυντικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι η εξάρτηση της ανθρωπότητας, από τους δορυφόρους είναι πραγματικά τεράστια.

Έτσι σε περίπτωση που κάποιοι από αυτούς τους δορυφόρους «απενεργοποιηθούν», θα έχουμε αυτόματα το “κρέμασμα” για παράδειγμα του παγκόσμιου συστήματος εντοπισμού GPS και κάτι τέτοιο θα οδηγούσε άμεσα σε παγκόσμιο χάος.

Μια πιθανή απώλεια του δορυφορικού ελέγχου θα οδηγούσε σε αδυναμία πλοήγησης εκατοντάδων πλοίων και αεροσκαφών, ενώ θα απενεργοποιούσε εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα, δημιουργώντας ταυτόχρονα και έναν «οικονομικό Αρμαγεδώνα».

Μιλάμε για πραγματικά απίστευτες συνέπειες, για αυτόν που θα κατείχε τέτοιου είδους όπλα στο οπλοστάσιο του.

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR