Ισραηλ
World

Κορονοϊός - Ισραηλινοί ΟΥΚ στην μάχη κατά του κορονοϊού

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Jerusalem Post, η επίλεκτη μονάδα Shayetet 13, η οποία έχει την ευθύνη εκπαίδευσης δυτών και διεξαγωγής υποβρύχιων επιχειρήσεων (naval commando unit) στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας (IDF), αξιοποιεί πλέον την εμπειρία της από τη χρήση συσκευών αποθήκευσης και τροφοδοσίας οξυγόνου, για την κατασκευή νέας τεχνολογίας αναπνευστήρων οι οποίοι θα παρασχεθούν άμεσα στο εθνικό σύστημα υγείας, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας του κορονοϊού,όπως αναφέρει το defence-point.gr

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασία η Shayetet 13 έχει τροποποιήσει τις δικές της γραμμές παραγωγής οξυγόνου και προηγμένης τεχνολογίας αναπνευστήρων (μηχανισμών τροφοδοσίας οξυγόνου υπό πίεση), ενώ έχει έρθει σε επαφή με όσες επιχειρήσεις (ακόμη και τις μικρές start-up…) δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο.

CONTINUE READING

Αναδεικνύουμε το δημοσίευμα για να τονίσουμε το πόσο σημαντικός είναι ρόλος των ενόπλων δυνάμεων σε χώρες που αντιμετωπίζουν απειλή όπως το Ισραήλ και έχουν μάθει να λειτουργούν ανάλογα, ανεξάρτητα από την περίσταση και το είδος της απειλής… Αυτό αποδεικνύει τη συναίσθηση του πόσο ευρεία είναι η έννοια της ασφάλειας και το τεράστιο εύρος των προς αντιμετώπιση απειλών!

Ενδεικτικό της αποτελεσματικότητας των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, είναι και το γεγονός ότι το υπουργείο άμυνας του Ισραήλ, ανάθεσε στα τέλη του περασμένου Μαρτίου στην ειδική μονάδα αναγνωρίσεων που υπάγεται στο ΓΕΕΘΑ, την ακριβή καταγραφή του αριθμού των αναπνευστήρων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας καθώς και τις μικρότερες μονάδες υγείας, προκειμένου να σχηματιστεί μία εικόνα των πραγματικών αναγκών σε αναπνευστήρες και εξοπλισμό παροχής οξυγόνου για τους επόμενους δύο μήνες.

Προς το παρόν η προσπάθεια που γίνεται εστιάζεται στην παραγωγή έξυπνων αυτόματων αναπνευστήρων της εταιρείας LifeCan Medical, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (στρατιωτικούς και ιδιωτικούς…) προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες περίθαλψης ασθενών πριν αυτοί αναπτύξουν βαριά αναπνευστικά προβλήματα.

Η διαδικασία παραγωγής του συγκεκριμένου τύπου αναπνευστήρα έχει ήδη καθοριστεί ότι θα ολοκληρώνεται σε δύο εγκαταστάσεις, οι οποίες θα παραδώσουν 3.000 συνολικά μονάδες εντός των επόμενων εβδομάδων!

Τη συνολική ευθύνη του ποιοτικού ελέγχου και της παράδοσης των αναπνευστήρων έχει αναλάβει η εταιρεία Elbit, η οποία και παρέχει την μία από τις δύο εγκαταστάσεις παραγωγής. Σε αυτή τη μονάδα η εταιρεία συναρμολογεί βόμβες και πυραύλους…

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δρ. Daniel Gold (υποστράτηγος ε.α.) και διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικών Προγραμμάτων Έρευνας και Ανάπτυξης του Ισραήλ, “δεν θα επιτρέψουμε να εξελιχθούν καταστάσεις επιλογής ασθενών λόγω έλλειψης αναπνευστήρων”.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR