USA

Μαρκ Έσπερ: Δικαίωμα των ΗΠΑ η επίθεση σε εδάφη του Ιράν

Νόμιμο και συνταγματικό δικαίωμα των ΗΠΑ, ονόμασε ο Μαρκ Έσπερ την ενδεχόμενη επίθεση στα εδάφη του Ιράν. Την αναφορά αυτή την έκανε υπεραμυνόμενος της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ για την εξόντωση του Κασέμ Σολεϊμανί.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, υπεραμύνθηκε της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ για την εξόντωση του Κασέμ Σολεϊμανί. Θετικός σε νέες επιχειρήσεις.

Του «νόμιμου και συνταγματικού» δικαιώματος των ΗΠΑ να συνεχίσει να επιτίθεται σε «Ιρανούς πληρεξούσιους», είτε στο Ιράκ είτε ακόμη και στα εδάφη του Ιράν, υπεραμύνθηκε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ.

«Θεωρούμε το Ιράν υπεύθυνο για τους “πληρεξούσιούς” του και θα διατηρήσουμε το δικαίωμα να ασκούμενη αυτοάμυνα και να αναλαμβάνουμε δράση» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Εξήγησε δε, ότι στην πρόσφατη επιχείρηση εξόντωσης του Κασέμ Σολεϊμανί, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε χρήση του Άρθρου 2 του Συντάγματος, το εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ να εμπλακεί μονομερώς σε στρατιωτικές ενέργειες, εφόσον προηγηθεί επίθεση στις ΗΠΑ, τα αμερικανικά εδάφη ή τις ένοπλες δυνάμεις.

Στο ίδιο πλαίσιο, επανέλαβε τη στήριξή του στην αμερικανική επιχείρηση για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού, παραπέμποντας «σ΄ αυτά που είχε ήδη κάνει και σ’ αυτά που σχεδίαζε να πράξει».

«Ο Σολεϊμανί είχε στα χέρια του το αίμα εκατοντάδων Αμερικανών στρατιωτών».

Περισσότερα σε λίγο...

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR