Internal security

Σχεδόν 60.000 οι αλλοδαποί στις δομές φιλοξενίας των Ενόπλων Δυνάμεων

Ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με τον αντίστοιχο της περασμένης εβδομάδος είναι ο αριθμός των προσφύγων/μεταναστών, οι οποίοι διαβιούν στις 34 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις σε διάφορα σημεία της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας, πλησιάζοντας έτσι τον αριθμό των 60.000 ατόμων!

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, στα 59.859 άτομα ανήλθε ο αριθμός των προσφύγων/μεταναστών, που διαμένουν στις 34 δομές φιλοξενίας την τελευταία εβδομάδα, ενώ υπεράριθμοι είναι οι διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας της Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου, Κω και Ηλείας.

Σημειώνεται ότι αντιστοίχως στις 31 Μαΐου 2019 είχαν καταγραφεί 28.659 άτομα στις 32 τότε δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονταν οι ΕΔ.

Πάντα συμφώνως με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, τη βδομάδα που μόλις τέλειωσε, καταγράφηκαν 59.859 άτομα, έναντι 59.225 την περασμένη εβδομάδα, με δυνατότητα φιλοξενίας των 34 δομών στα 32.480 άτομα, κάτι που πρακτικώς σημαίνει ότι αυξήθηκε ο αριθμός των διαμενόντων προσφύγων/μεταναστών στις δομές φιλοξενίας των ΕΔ κατά 634 άτομα σε μία εβδομάδα.

Επίσης, οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου, Κω και πλέον και στην Ηλεία έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες, σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς.

Επισημαίνεται ότι οι τρεις κλάδοι των ΕΔ παρείχαν 39.380 μερίδες φαγητού, από τις οποίες 243 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους.

Τέλος, για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους 3 Κλάδους των ΕΔ.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR