Greek-Turkish Relations

Σε πανικό οι Τούρκοι: «Σενάρια πολέμου από την Ελλάδα» - «Μας ετοιμάζουν ναυτικό αποκλεισμό με την Αίγυπτο»


Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Σε πανικό βρίσκονται τα Τουρκικά ΜΜΕ, καθώς Ελλάδα και Αίγυπτος έπιασαν στον ύπνο την Άγκυρα. Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, που ελέγχονται πλήρως από τον Ρ. Τ. Ερντογάν, αναφέρονται προφανώς στη χθεσινή αποκάλυψη του Πενταπόσταγμα που προκάλεσε σάλο.

Όπως αναφέρουν, Ελλάδα και Αίγυπτος έχουν σχέδιο για να μπλοκάρουν την κάθοδο των τουρκικών πλοίων στη Λιβύη.

«Το ελληνικό και το αιγυπτιακό ναυτικό θα σχηματίσουν έναν κοινό στόλο και έχοντας την έγκριση της Λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων (HOR), για να προστατεύουν επίσημα τα χωρικά ύδατα της Λιβύης, με σκοπό την αναχαίτιση όλων των ύποπτων πλοίων που μεταφέρουν τόσο όπλα/τζιχαντιστές, όσο όμως και στρατεύματα του τουρκικού στρατού από την Τουρκία στη Λιβύη.

Η Ελλάδα και οι σύμμαχοί της συστηματικά αυξάνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Μετά τη συμφωνία που υπεγράφη με τη Λιβύη, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ενώ πήγε στην Αίγυπτο το Σαββατοκύριακο.

Ο Δένδιας ολοκλήρωσε την περιοδεία του με μια απρόσμενη επίσκεψη στη Λιβύη. Πήγε στη Βεγγάζη και συναντήθηκε με τον Χαφτάρ.

Απειλές είχαμε και από τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας, ενώ την ίδια στιγμή η Ελλάδα εξετάζει σενάρια πολέμου για να αντιμετωπίσει την Τουρκία» ,αναφέρει το δημοσίευμα.

Πρόκειται για κινήσεις που δεν περίμενε προφανώς η Άγκυρα. Βέβαια όλα αυτά μένει να αποδειχθούν. Το Ελληνικό ΠΝ δεν πρέπει να επιτρέψει την διέλευση πολεμικών πλοίων που θα έχουν κατεύθυνση προς Λιβύη.

Η αποστολή τους πρέπει να είναι μία, η παρεμπόδιση με οποιοδήποτε τρόπο!

Όλα αυτά ενώ ο Χαφτάρ αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε πρώτο χθες το Πενταπόσταγμα και σύμφωνα με το μεγαλύτερο αραβικό ΜΜΕ, το Alarabiya, o Στρατάρχης Χαφτάρ θα επισκεφθεί την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χαφτάρ θα συναντηθεί με Έλληνες Αξιωματούχους, προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη εισβολή του Ερντογάν στην Λιβύη.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR