National affairs

Αντιπτέραρχος Ιατρίδης: «Ο Ερντογάν δείχνει αποφασισμένος – Χρειάζονται ενίσχυση οι ένοπλες δυνάμεις»

Τις εξελίξεις γύρω από την τουρκική προκλητικότητα σχολίασε ο αντιπτέραρχος Κώστας Ιατρίδης, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα της Τουρκίας, αν ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις της.

«Θα ήθελα να κάνω 3 επισημάνσεις. Η πρώτη είναι ότι ο Ερντογάν συνεχίζει, δείχνει την αποφασιστικότητά του, χρησιμοποιεί κάθε μέσον επικοινωνιακό και με τη μέθοδο των ψυχολογικών επιχειρήσεων για να μας φοβίσει, να τρομοκρατήσει έτσι ώστε να υποχωρούμε. Θέλει να τονώσει το ηθικό για να ενισχύσει την αποφασιστικότητα του, ανεβαίνει η δημοτικότητά του και θέλει να μας φοβίσει. Αυτό που λέει θα το κάνει.

Δεύτερον, χρησιμοποιεί το προσφυγικό. Είναι μια πίεση προς την Ευρώπη. Εργαλειοποιεί το προσφυγικό για να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση, αναφέρει το newpost.gr

Τρίτον, αυτή η κρίση που ξέσπασε με τη συμφωνία της Λιβύης έχει αποδείξει ότι πρώτον, οι δηλώσεις συμπαράστασης από την Ευρώπη, την Αμερική, είναι ενισχυτικές αλλά δεν σταματούν την επιθετικότητα. Βέβαια, έκανε και κάτι καλό, αρχίσαμε πλέον να καταλαβαίνουμε αυτό που λέγαμε τόσο καιρό, ότι χρειάζονται ενίσχυση οι ένοπλες δυνάμεις. Άρα η μόνη περίπτωση και ο μόνος παράγοντας για να σταματήσουμε την επιθετικότητα της Τουρκίας είναι η ισχύς σε συνδυασμό με τη διπλωματία», δήλωσε στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Έχει αποδειχθεί ότι μόνο διπλωματία ή μόνο συμμαχίες, δυστυχώς όταν έχεις έναν παραβατικό αντίπαλο ή γείτονα δεν μπορούν να λύσουν ή να αντιμετωπίσουν την επιθετικότητα. Εμείς κάναμε λάθη, από το 2005 πάγωσαν οι εξοπλισμοί, με το πρόσχημα του σκανδάλου. Παρόλα αυτά μειώσαμε και τον προϋπολογισμό κατά 50% όλα αυτά τα χρόνια, δεν επενδύσαμε στην αμυντική βιομηχανία και τώρα χρειαζόμαστε ενίσχυση».

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR