Greek-Turkish Relations

Ενταση στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας: Ποια είναι τα επόμενα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης - Βίντεο

Μέσα σε ένα χάος προκλητικότητας από πλευράς Τουρκίας, ποια είναι τα επόμενα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης μπροστά στις τόσο σοβαρές εθνικές απειλές.

«Δεν υπάρχει νομιμοποίηση στην Τουρκία για υπογραφή μνημονίων», τόνισε ο Δένδιας  απέναντι στις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου.

Την απόφαση Ελλάδας και Αιγύπτου να επιταχύνουν τις συζητήσεις για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών ανάμεσα στις δύο χώρες, ανακοίνωσαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Σάμεχ Σούκρι.

Όπως είναι γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε εκτάκτως επίσκεψη στο Κάιρο, μετά την «εμπρηστική» υπογραφή “μνημονίου κατανόησης” για την Ανατολική Μεσόγειο ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη. Οι κύριοι Δένδιας και Σούκρι εκτίμησαν ακόμη πως ο κ. Sarraj που υπέγραψε το μνημόνιο εκ μέρους της Λιβύης, δεν έχει την απαραίτητη νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο, ενώ σημείωσαν πως οι υπογραφείσες συμφωνίες λειτουργούν ως αποσταθεροποιητικοί παράγοντες για την ευρύτερη περιοχή.

https://youtu.be/TJkh2pG_nIo

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR