Greek-Turkish Relations

Επίδειξη δύναμης από τις ΤΕΔ στη Σμύρνη - Προκλητική ρητορική εκφοβισμού με το βλέμμα στα νησιά μας - Έτοιμες για όλα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Επίδειξη δύναμης και λεκτικών απειλών συνεχώς υλοποιούν οι νεο-Οθωμανοί Τούρκοι, ειδικά με την χρήση του ηλεκτρονικού τύπου, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού της Ελλάδος, ώστε να υποκύψει χωρίς αντίδραση στα σχέδια τους για την τουρκική ΑΟΖ και τα υπό τουρκική "αμφισβήτηση" νησιά μας στο Αιγαίο.

Τουρκική ιστοσελίδα ανέφερε σήμερα για την πανίσχυρη όπως λέει, ταξιαρχία πεζοναυτών με έδρα την Φώκαια της Σμύρνης, η οποία αποτελεί σαφώς το μακρύ χέρι του τουρκικού επιτελείου στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Οi Τούρκοι πεζοναύτες έχουν γίνει, κατά το τουρκικό άρθρο “το τρομακτικό όνειρο του εχθρού σε στεριά και θάλασσα”. Όπου εχθρός να υποθέσουμε ότι αναφέρονται στην Ελλάδα μιας και η μονάδα αυτή εκπαιδεύεται συνεχώς με μέτωπο προς τα ελληνικά νησιά και το Αιγαίο.

Η ταξιαρχία, σύμφωνα με το άρθρο, είναι μια μεγάλη δύναμη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία φέρεται να προετοιμάζεται για αποστολές τόσο στο εσωτερικό (μην ξεχνιόμαστε) όσο και στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι πεζοναύτες έκαναν την πρώτη απόβαση τους στην Κύπρο το 1974, με τον αιματοβαμμένο και βάρβαρο “Αττίλα”, στον οποίο οι Τούρκοι είχαν δώσει το ψευδές όνομα, “Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση”.

Επίσης συμμετείχαν σε πολλές κρίσιμες αποστολές, από επιχειρήσεις εσωτερικής ασφάλειας μέχρι την επόμενη βάρβαρη εισβολή των Τούρκων στη Συρία, στην οποία διεξάγουν ως γνωστό νέου τύπου γενοκτονία.

Η τουρκική Ταξιαρχία πεζοναυτών έχει την έδρα της στην Φώκαια της Σμύρνης, την οποία αποκαλούν και «Φωλιά των Κροκόδειλων» τα τουρκικά ΜΜΕ θέλοντας να προσδώσουν χαρακτήρα ισχυρού σώματος σε αυτό.

Οι Τούρκοι πεζοναύτες υλοποιούν όπως είναι φυσικό, ειδική εκπαίδευση σε διάφορους τομείς προκειμένου να επιτευχθούν τα υψηλότερα πρότυπα όσον αφορά τις φυσικές και στρατιωτικές πτυχές.

Οι "κροκόδειλοι" τρέχουν φωνάζοντας το σύνθημα ότι "οι επιζώντες του εχθρού πεθαίνουν", σε μια προσπάθεια να μας δείξουν πόσο σκληροί και εκπαιδευμένοι είναι γενικώς.

Επισημαίνουμε ότι όλες οι ασκήσεις των Τούρκων πεζοναυτών περιλαμβάνουν “συγκεκαλυμμένα”, το σενάριο κατάληψης ελληνικού νησιού, το οποίο έχει πλέον αποτυπωθεί καλά στο μυαλό όλων των στελεχών του τουρκικού στρατού εδώ και πολλά χρόνια.

Η ελληνική αντίδραση σε αυτό το σενάριο είναι η καλύτερη δυνατή σύμφωνα με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτουμε, λαμβάνοντας υπόψιν και την φετινή άσκηση Παρμενίων-2019. Το κύριο πρόβλημα έγκειται όμως στο μεγάλο εύρος των νησιών μας στο Αιγαίο και στην εγγύτητα αυτών με τα τουρκικά στρατόπεδα και αεροδρόμια στα μικρασιατικά παράλια.

Για αυτό, τον κύριο ρόλο θα διαδραματίσει η σωστή ενημέρωση για τις κινήσεις των Τούρκων και η δράση των εφέδρων μας, οι οποίοι αποτελούν την «ραχοκοκαλιά» του ελληνικού αμυντικού συστήματος.

Εφόσον οι έφεδροι μας, στα νησιά αυτά, ειδοποιηθούν έγκαιρα και προσέλθουν στις τοπικές στρατιωτικές μονάδες μαζί με τα στελέχη μας, θα κάνουν θαύματα ώσπου να φτάσουν οι ενισχύσεις από την ηπειρωτική χώρα.

Αυτό το απέδειξε άλλωστε και η ιστορία των Ελλήνων, όταν τέτοιες περίπου ημέρες το 1940, κράτησαν τον κύριο όγκο του ιταλικού στρατού όσο απαιτούνταν, ενώ στην συνέχεια παρά λίγο να τον πετούσαν και στην θάλασσα, αν δεν επενέβαιναν οι Γερμανοί.

Η ουσία όμως αφορά την χρήση άλλων, πιο φονικών μέσων, αλλά και την τρομερή δράση των ελληνικών ειδικών δυνάμεων που δύνανται να μεταβάλλουν το σύγχρονο πεδίο της μάχης και να εξουδετερώσουν ειδικά τους Τούρκους "κροκόδειλους" που κάνουν απλά φασαρία απέναντι από τα νησιά μας όπως φαίνεται.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR