World

Συρία: Σοκάρουν οι εικόνες μετά τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στην πόλη Ρας αλ-Άιν - Βίντεο

Βίντεο με τις τρομακτικές στιγμές στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας καταγράφηκε στο φακό, δείχνοντας τις συνέπειες της τουρκικής αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Ρας αλ-Άιν.

Την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ξεκινά η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, με την ονομασία «Πηγή Ειρήνης».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sputnik, όλα τα σημεία ελέγχου στην περιοχή έχουν καταστραφεί και δεν επιτρέπεται να τα πλησιάσει κανείς.

Στην περιοχή υπάρχει καπνός, μετά το πέρασμα των τουρκικών αεροπλάνων.

https://youtu.be/Ky5tZB-oKCg

 

Ερντογάν: «Πηγή Ειρήνης» η επιχείρηση

Νωρίς το απόγευμα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ξεκινά η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία.

Η στρατιωτική επιχείρηση φέρει το όνομα «Πηγή Ειρήνης», καθώς - σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, στόχος της Άγκυρας είναι «η καταστροφή των γραμμών των τρομοκρατών, όπως και επίσης η επιστροφή της ειρήνης και της ηρεμίας».

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (σ.σ. συριακή αντιπολίτευση) ξεκίνησαν την επιχείρηση  “Πηγή της Ειρήνης” στη βόρεια Συρία εναντίον των κουρδικών οργανώσεων PKK και YPG» ανέφερε ο κ. Ερντογάν, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Τραμπ: Κακή ιδέα η επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία

Η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία είναι μια «κακή ιδέα», δήλωσε στο μεταξύ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σε δηλώσεις του, επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν την επίθεση της Τουρκίας, ωστόσο πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά όσα συμβαίνουν.

Ο κ. Τραμπ ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν αμερικανικά στρατεύματα στη βορειοανατολική Συρία, όπου λαμβάνει χώρα η τουρκική επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, η Τουρκία είναι πλέον υπεύθυνη να διασφαλίσει ότι όλοι μαχητές του ISIS οι οποίοι έχουν συλληφθεί θα παραμείνουν φυλακισμένοι στη Συρία, εν μέσω της συνεχιζόμενης επίθεσης.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν από την Τουρκία να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις της για την προστασία των αμάχων και την πρόληψη μιας ανθρωπιστικής κρίσης.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδριάζει την Πέμπτη

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Πολωνία και το Βέλγιο θα ζητήσουν συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας το πρωί της Πέμπτης για να συζητηθεί η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στα βόρεια της Συρίας, δήλωσε στο μεταξύ ο Βέλγος πρέσβης στον ΟΗΕ Μαρκ Πέκστιν ντε Μπουιτσβέρβε.

Εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ δήλωσε ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες είναι ανήσυχος από τις εξελίξεις.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR