World

«Πέφτουν» τουρκικά κορμιά παντού: Οι Κούρδοι σκότωσαν Ταξίαρχο των ΤΕΔ - Ρέει το αίμα

Όπως μεταδίδουν τα τούρκικα ΜΜΕ, έπεσε από κουρδικά πυρά ο Τουφάν Κανσούβα. Πρόκειται για Τούρκο αξιωματικό που είχε διακριθεί στον πόλεμο με τους Κούρδους του PKK.

Ο Ταξίαρχος στον βαθμό διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων του Μαρντίν τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε στο κρατικό νοσοκομείο του όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Το Μαρντίν, στη νοτιοανατολική Τουρκία είναι μία περιοχή, στην οποία η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική και μαίνονται οι συγκρούσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα καθαιρέθηκαν τρεις δήμαρχοι που είχαν εκλεγεί με το φιλοκουρδικό κόμμα (HDP), ένας εκ των οποίων ήταν αυτός του Μαρντίν, ο Αχμέντ Τουρκ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα προηγούμενα 24ωρα, καταγράφηκε στην περιοχή επίθεση Κούρδων σε τουρκική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκε ένα Τούρκος στρατιώτης και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.

Μετά το περιστατικό, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό των αυτονομιστών.

'Oλα αυτά την στιγμή που οι ΗΠΑ ανέλαβαν την εκπαίδευση 60.000 Κούρδων. Πριν λίγα 24ωρα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Στρατηγός Ντάνφορντ, προκάλεσε έντονη ανησυχία στον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου των Ηνωμένων Πολιτειών  Ντάνφορντ, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εκπαιδεύσουν 50.000 έως 60.000 Κούρδους μαχητές στη Β. Συρία, για να μην πέσει η περιοχή στα χέρια των τζιχαντιστών στο μέλλον.

Η δήλωση του Στρατηγού έλαβε χώρα κατά την διάρκεια μιας συζήτησης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων.

Ο ίδιος είπε ότι η παρουσία των τζιχαντιστών στην περιοχή είναι έντονη στη περιοχή και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα άμεσα.

Βέβαια οι ΗΠΑ θέλουν ισχυρούς Κούρδους όχι λόγω τζιχαντιστών, αλλά λόγω Τούρκων κυρίως, καθώς είναι γνωστή η επιθυμία της Ουάσινγκτον και του Τελ Αβίβ για έναν ισχυρό Κουρδικό παράγοντα στη περιοχή στο άμεσο μέλλον.

Πάντως το καλό το κράτησε για το τέλος, καθώς εμμέσως προειδοποίησε την Τουρκία να μην προχωρήσει σε κινήσεις στη Β. Συρία, στέλνοντας τελεσίγραφο στον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR