Internal security

Στο «κόκκινo» & οι ΕΔ: 37.577 μετανάστες διαμένουν στις δομές φιλοξενίας - Εκτός ελέγχου πλέον η κατάσταση

Εκτός ελέγχου πλέον η κατάσταση με το προσφυγικό. Η χώρα δέχεται ασύμμετρη επίθεση από την Τουρκία με όπλο τους μετανάστες. Η Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα, αλλά η κατάσταση είναι τεταμένη.

Το δύσκολο έργο όμως με τους μετανάστες το έχουν αναλάβει οι ΕΔ. Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τους 10.000 υπεράριθμους πρόσφυγες στις δομές φιλοξενίας αναδεικνύουν το μεγάλο αλλά και δύσκολο έργο του Στρατού.

Στις 32 δομές διαχείρισης ΕΔ, διαμένουν 37.577 πρόσφυγες/μετανάστες, με δυνατότητα φιλοξενίας 27.893 ατόμων. Δηλαδή, οι δομές των ΕΔ λειτουργούν με 10.000 υπεράριθμους πρόσφυγες και μετανάστες και δυστυχώς οι ροές από την Τουρκία συνεχίζονται.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ:

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων, σας γνωρίζεται ότι για τις 05 Σεπτεμβρίου 2019 διαμένουν σε 32 δομές διαχείρισης ΕΔ, 37.577 πρόσφυγες/μετανάστες, με δυνατότητα φιλοξενίας 27.893 ατόμων (οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου και Κω έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς).

Επίσης οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για τις 05 Σεπτεμβρίου 2019 ανέλαβαν το έργο της παροχής 22.223 μερίδων φαγητού (από τις οποίες 162 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα ΕΔ), λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους πρόσφυγες/μετανάστες. Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: 

Στην προμήθεια 250.000 εντύπων αιτήσεων ασύλου προχωρά η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την έξαρση του μεταναστευτικού-προσφυγικού! Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα αιτήσεων, που έχει προμηθευτεί η υπηρεσία Ασύλου τα τελευταία χρόνια.

H ανησυχητική αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών και οι απειλές του Τούρκο Πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα ανοίξει τα σύνορα έχουν σημάνει συναγερμό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τους επιτελείς να προσπαθούν να ετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Τρίτη η υπηρεσία Ασύλου προκήρυξε συνοπτικό διαγωνισμό για την προμήθεια 249.750 εντύπων για εκτύπωση αιτούντων διεθνή προστασία. Το έργο προϋπολογισμού 49.55,40ευρώ χρηματοδοτείται από τη δράση «ENSURING AND ENHANCING ACCES TO A FAIR EFFICIENT ASYLUM PROCESS IN GREECE».

Η υποβολή κλειστών προσφορών γίνεται στην έδρα της υπηρεσίας Ασύλου και ολοκληρώνεται στις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 6 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της. Τα πρώτα 49.750 έντυπα θα παραδοθούν 10 μέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης και από τον 3ο μήνα και μετά θα παραδίδονται 50.000 τεμάχια σε μηνιαία βάση μέχρι τη συμπλήρωση της υπό προμήθειας ποσότητας των 249.750 εντύπων.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR