Greek-Turkish Relations

Τουρκική κλιμάκωση: Κατασκοπευτικά «oργώνουν» συνεχώς το Αιγαίο - Βολή πυραύλου Cruise SOM-B2 με διεισδυτική κεφαλή!

Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ για την βολή πυραύλου Cruise SOM-B2, ενώ τουρκικά κασκοπευτικά μας «καταγράφουν» σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο όλο το 24ωρο.

Σήμερα μάλιστα τουρκικό κατασκοπευτικό πέταξε κάτω από την Κρήτη ελέγχοντας την νότια πλευρά των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων, έχοντας σαφή στόχο και τις δυνάμεις του Χαφτάρ στην Λιβύη.

Οι Τούρκοι φέρονται να μας παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο με κατασκοπευτικά και drones, κάτι που φέρεται να επιβεβαιώνει και η γνωστή εφημερίδα Yeni Safak, η οποία βρέθηκε στη βάση των Drones από όπου παρακολούθησε τις επιχειρήσεις.

Η εφημερίδα γράφει ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη drones (ΙΗΑ) και τα οπλισμένα (SIHA) προσφέρουν στήριξη στα τουρκικά γεωτρύπανα Fatih και Domnez, παρακολουθώντας ταυτόχρονα την περιοχή, ενώ έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ζωντανή εικόνα από απόσταση πέραν των 30 χλμ.

https://twitter.com/ItaMilRadar/status/1168442694387019781

Επίσης τα τουρκικά drone βρίσκονται σε ετοιμότητα πάντοτε για να ελέγξουν κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο που αφορά στο στρατηγείο του τουρκικού στόλου στα Δαρδανέλια, αλλά και σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο. Ικανός αριθμός drones βρίσκεται και στην ναυτική βάση Ντάλαμαν στην Μεσόγειο, όπου υπάρχει επίσης μεγάλη ομάδα προσωπικού συντήρησης και ελέγχου για τα μη επανδρωμένα οχήματα.

Από το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχουμε καταγράψει και καταγράφουμε όλες αυτές τις τουρκικές κινήσεις με άρθρα μας, με τα οποία τονίζουμε την σαφέστατη προσπάθεια της Τουρκίας να ελέγξει το ελληνικό Αρχιπέλαγος.

ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ CRUISE SOM-B2

"Ο πρώτος εγχώριος πύραυλος Cruise SOM-B2 της Τουρκίας με διεισδυτική κεφαλή ολοκλήρωσε επιτυχώς τη δοκιμαστική πυροδότηση του", ανακοίνωσε ο υπουργός Επιστήμης και Βιομηχανίας Μουσταφά Βάρνακ .

Πρόκειται σαφώς για μια δοκιμή η οποία αποτελεί μέρος της τουρκικής προπαγάνδας εκτός όλων των άλλων, που έχει στόχο να επιδείξει «τουρκική υπεροχή» στον αμυντικό τομέα στις χώρες της περιοχής , συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

Ο πύραυλος αυτός όπως ήταν γνωστό θα τοποθετούνταν στα «τουρκικά» αεροσκάφη F-35, όποτε αυτά και αν έφταναν σε τουρκικό έδαφος. Μετά όμως από το αμερικανικό εμπάργκο, οι πύραυλοι αυτοί θα επανδρώσουν τα αεροσκάφη F-4  PHANTOM.

Ο πύραυλος αυτός αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης για την Άμυνα (SAGE), που ανήκει στο Συμβούλιο  Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TÜBİTAK.

Σύμφωνα με τον Ismail Demir, επικεφαλής της τουρκικών αμυντικών βιομηχανιών (SSB), με την τελευταία δοκιμή πυροδότησης, ο πύραυλος SOM-B2 ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμές ανάπτυξης και είναι έτοιμος να τοποθετηθεί σε αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας .

Ο πύραυλος αυτός θα χρησιμοποιηθεί από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) ενάντια σε οχυρωμένους στόχους ή στόχους που ευρίσκονται στο έδαφος.

Η οικογένεια πυραύλων SOM, είναι σχεδιασμένη για χρήση σε στόχους επιφανείας και θαλάσσιους, ενώ  διατίθεται σε διάφορους τύπους και εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των SOM-A, SOM-B1, SOM-B2 και SOM-J έχοντας εμβέλεια  250 χλμ.

Η Τουρκία έχει σχεδιάσει και υλοποιεί συστηματικά χωρίς καμία απολύτως παρέκκλιση, ανεξάρτητα του ποια πολιτική δύναμη είναι στην εξουσία, μία πολιτική που αποσκοπεί στην διχοτόμηση του ελληνικού Αρχιπελάγους.

Με αυτόν τον τρόπο αποζητά συγκυριαρχία και ακρωτηριασμό της ελληνικής ΑΟΖ πριν αυτή ακόμα ανακηρυχτεί. Τώρα η Άγκυρα φέρεται να περνά πιθανότατα στο επόμενο στάδιο, όπου η υλοποίηση της πολιτικής της δημιουργεί πλέον τετελεσμένα σε πραγματικό επίπεδο.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR