World

Αποκαλυπτήρια για το ιρανικό σύστημα αεράμυνας Bavar 373 (βίντεο)


Το Bavar 373 αποτελεί την ιρανική έκδοση των ρωσικών πυραύλων εδάφους-αέρος S-300. Αποτελεί ένα κινητό σύστημα αεράμυνας, με μέγιστο εύρος δράσης τα 200 χιλιόμετρα και μέγιστο ύψος τα 27 χιλιόμετρα.

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιούνται σήμερα, Πέμπτη, τα αποκαλυπτήρια του ιρανικού συστήματος αεράμυνας Bavar 373, το οποίο αποτελεί την ιρανική έκδοση των ρωσικών S-300.

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν τοπικά media, στην ειδική τελετή δίνει το «παρών» και ο πρόεδρος της ασιατικής χώρας, Χασάν Ρουχανί.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας του Ιράν ανακοίνωσε ότι το νέο σύστημα αεράμυνας ήδη ετοιμάζεται να αποσταλεί στις ένοπλες δυνάμεις.

Το πυραυλικό σύστημα, το οποίο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου στο Ιράν, δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 2017.

Ιρανοί μηχανικοί ξεκίνησαν να εργάζονται πάνω στο συγκεκριμένο project το 2010, αφού ο τότε πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ανέστειλε την πώληση των S-300, αξίας 900 εκατ. δολαρίων, λόγω της υιοθέτησης των κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εναντίον του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Τον Απρίλιο του 2019, η Μόσχα συνέχισε τις διαπραγματεύσεις για την παράδοση των S-300, μετά και την προσωρινή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Έναν χρόνο αργότερα, η Ρωσία παρέδωσε το πυραυλικό σύστημα στη βάση της πρότερης συμφωνίας.
https://www.youtube.com/embed/YxJ7OArpZSM

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR