Internal security

Εκκενώθηκε η Μονή Μακρυμάλλη στην Εύβοια -Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι (βίντεο)


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική έκταση, στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, στην Εύβοια.

Η φωτιά ξέσπασε στις 03:10 και ήδη έχουν κινητοποιηθεί μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Μάλιστα, όπως ενημέρωσε η ΠΥ «Ενισχύονται οι δυνάμεις στην περιοχή Αγριλίτσα του δ. Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας & συνολικά έχουν κινητοποιηθεί: 80 πυροσβέστες, 39 οχ/τα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, 6 οχ/τα με 12 πυροσβέστες ΜΕΤΠΕ (Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων), 4 Α/Φ & 2 Ε/Π. Συνδράμουν 8 μηχανήματα έργου, 10 υδροφόρες ΟΤΑ».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου ενώ κατόπιν συντονισμού των δυνάμεων που διευθύνουν το έργο της πυρόσβεσης, έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι των χωριών κοντά στο μέτωπο της φωτιάς (Αγριλίτσα, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη) να βρίσκονται σε ετοιμότητα εκκένωσης των κατοικιών τους σε περίπτωση που πλησιάσουν οι φλόγες.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR