Armed Conflicts

Συναγερμός! - Ρεσάλτο από το ΠΝ των ΗΠΑ - Κατέλαβε πλοίο της Βόρειας Κορέας


«Μπουρλότο» φαίνεται πως βάζουν οι ΗΠΑ στις σχέσεις τους με την Βόρεια Κορέα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς το πολεμικό τους ναυτικό κατέλαβε πλοίο!

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η Αμερικανική πλευρά, το πλοίο που κατελήφθη μεταφέρει άνθρακα, και παραβίασε τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ κατά της Βόρειας Κορέας.

Την ανακοίνωση έκανε μάλιστα επίσημα το υπουργείο Δικαιοσύνης, λέγοντας πως το πλοίο έχει τεθεί πλέον εκτός.

Περισσότερα σε λίγο...

Η ένταση αυξάνεται, καθώς όπως πρώτα ανέφερε το πρωί το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε εκτόξευση «απροσδιόριστου βλήματος», όπως μεταδίδει το Sputnik.

Το βλήμα φέρεται να εκτοξεύθηκε περίπου στις 7.30 π.μ. ώρα Γκρίνουιτς (10.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας) από τα βορειοδυτικά της χώρας προς την ανατολή, σύμφωνα με τις αρχές της Νότιας Κορέας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε σειρά από ρουκέτες και τουλάχιστον έναν πύραυλο μικρής εμβέλειας από την ανατολική ακτή της στη θάλασσα.

Η τελευταία φορά που η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει πύραυλο ήταν στις 28 Νοεμβρίου 2017. Τότε είχε εκτοξευθεί διηπειρωτικός βαλλιστικός πυραύλος προς τα ανατολικά, πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία.

Στις 28 Φεβρουαρίου, ο τελευταίος γύρος συνομιλιών μεταξύ του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στο Ανόι του Βιετνάμ, ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία.

Παρατηρητές εκφράζουν φόβους ότι η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων φέρνει αναζωπύρωση των προγραμμάτων οπλικών συστημάτων της Βόρειας Κορέας.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR