World

«Βομβαρδισμός» Αμερικανικών δημοσιευμάτων: «Ο Ερντογάν προκαλεί σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο» - Άγκυρα: «Ετοιμάζουμε φονικά όπλα!»

Νέα όπλα συνεχώς ετοιμάζει ο Ερντογάν για να υπερασπιστεί «Γαλάζια και Ουράνια πατρίδα» σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο. Αυτές οι κινήσεις έχουν εξοργίσει Αμερικανικά ΜΜΕ και ειδικούς και καλούν όλη την Δύση να σταματήσει αυτές τις επιθετικές κινήσεις.

Η (TAI), μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Τουρκία, ετοιμάζει νέο UCAV ακόμα πιο φονικό και πολύπλοκο και ελπίζουμε να διαβάζουν όλοι οι πολιτικοί μας εδώ στην Αθήνα για τα σχέδια αυτά.

Πρόκειται για αυτό που έχουμε γράψει πολλές φορές και αφορά την δημιουργία στόλου εξοπλισμένων με πυραύλων μη επανδρωμένων οχημάτων με στόχο την ελληνική ΠΑ.

«Εργαζόμαστε σε ένα σχέδιο ενός νέου υπερηχητικού UCAV που θα ονομάζεται Goksungur», δήλωσε ο Temel Kotil, Διευθύνων Σύμβουλος της TAI, μιλώντας κατά την διάρκεια της αμυντικής έκθεσης IDEF 2019 στην Κωνσταντινούπολη .

Το νέο UCAV  "Aksungur", είναι ένα μη επανδρωμένο όχημα που θα κινείται με ταχύτητα 180 km / h και χωρητικότητα 750 κιλών.

«Η TAI κατασκευάζει δύο Aksungur για δοκιμαστικές πτήσεις και θα τα παραδώσει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ακριβώς στιγμή στην ίδια έκθεση Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι «ενόψει του αυξανόμενου ανταγωνισμού στη θάλασσα, η Τουρκία επεκτείνει και εκσυγχρονίζει τον στόλο της».

Για το θέμα αυτό ο Αμερικανός ειδικός Ράιαν Τζίνγκερς, γράφει ότι το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό μεταμορφώνεται σύμφωνα με τις πολιτικές και κοινωνικές τάσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ένα οθωμανικών διαστάσεων ΠΝ με  24 νέα πολεμικά πλοία.

Ο καθηγητής του αμερικανικού πολεμικού Ναυτικού και σύμβουλος της NSA γράφει στην ιστοσελίδα War on the Rocks για το θέμα αυτό που φαίνεται να απασχολεί έντονα τον Λευκό Οίκο.

Η κατασκευή του μίνι  αεροπλανοφόρου Anadolu, ευθυγραμμίζεται με το μακροχρόνιο πρόγραμμα της Άγκυρας για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων για να αποδείξει τα επιτεύγματα της χώρας και το παγκόσμιο κύρος της, σημειώνει ο ίδιος .

Εν τω μεταξύ, από τη στιγμή που η Τουρκία θα γιορτάσει την εκατονταετηρίδα της το 2023, θα ξεκινήσει η ναυπήγηση 24 νέων πολεμικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων φρεγάτων.

«Η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του τουρκικού πολεμικού στόλου ενισχύει περαιτέρω την επιθετική θέση του Ερντογάν στην εξωτερική πολιτική, δίνοντας στην Τουρκία την ευκαιρία να προωθήσει τα συμφέροντα της σε Αιγαίο και Μεσόγειο, και σε άλλους τομείς», επισημαίνει ο Αμερικανός ειδικός.

Ο αναλυτής τόνισε επίσης ότι ο αυξανόμενος αριθμός των τουρκικών κρατικών επιχειρήσεων για την παραγωγή νέων οπλικών πλατφορμών και τεχνολογιών, αντικατοπτρίζει την εθνικιστική ατζέντα της κυβέρνησης του Ερντογάν.

Σύμφωνα με εξέχοντες Τούρκους αξιωματούχους, η χώρα είναι κοντά στην ένταξη στις πιο ισχυρές χώρες του κόσμου και η αναβάθμιση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού είναι μια κίνηση τεράστιας επιρροής της Τουρκίας στην παγκόσμια σκηνή.

Σύμφωνα με τον Τζίνγκερς, το έργο του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ερντογάν Αχμέτ Νταβούτογλου είχε τη μεγαλύτερη επιρροή στην προσέγγιση του Τούρκου Προέδρου για το πολεμικό ναυτικό.

Σε  άρθρο που αναφέρεται στο βιβλίο του πρώην υπουργού με τον τίτλο «Στρατηγικό βάθος», ο Νταβούτογλου γράφει  ότι η Άγκυρα πρέπει να παίξει περισσότερο ενεργό ρόλο στις «θαλάσσιες οδούς» πλησίον της ηπειρωτικής χώρας .

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αναλυτή, οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του εθνικιστικού κουρδικού κινήματος στη Συρία, καθώς και η συμμετοχή διαφόρων δυνάμεων και υποστηρικτών στη σύγκρουση αυτή, ανάγκασε την Άγκυρα να αναλάβει πιο ενεργό πρωτοβουλία για να υπερασπιστεί τη θέση της στην περιφερειακή σκηνή.

Οι οικονομικοί παράγοντες βοήθησαν επίσης στη διαμόρφωση της φύσης της ναυτικής πολιτικής της χώρας, ανέφερε το άρθρο, επικαλούμενο μελέτη που διεξήχθη από έναν από τους κορυφαίους κλάδους της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, σύμφωνα με την οποία από το 2007 η Άγκυρα έχει τριπλασιάσει τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα του στρατιωτικού εξοπλισμού.  Μόνο το τελευταίο οικονομικό έτος χορηγήθηκαν πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το σκοπό αυτό.

"Τίποτα στις ενέργειες ή τις δημόσιες δηλώσεις της ηγεσίας του τουρκικού ναυτικού δεν συνεπάγεται σχέδια για την αποφυγή των τρεχουσών δεσμεύσεων προς το ΝΑΤΟ, αλλά υπάρχουν προϋποθέσεις ότι "μπορεί να συμβεί αλλαγή θέσης"…τονίζει ο Τζίνγκερς.

Ο Τούρκος πρόεδρος και άλλοι ανώτεροι ηγέτες του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) βασίζονται στο τουρκικό ναυτικό για να διαδραματίσει η χώρα τους σημαντικότερο ρόλο στον ανοικτές θάλασσες, καταλήγει ο Τζίνγκερς.

Ελπίζουμε πολλοί αξιωματούχοι και ειδικοί στην πατρίδα μας να τα λάβουν αυτά σοβαρά υπόψιν αλλιώς θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα σε μερικά χρόνια.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR