World

Μαζική μετακίνηση Tουρκικών δυνάμεων - Βομβαρδίζουν τους Κούρδους στην Tel-Rifat - Αντεπίθεση & από τους Ισλαμιστές


Έντονη κινητικότητα εδώ και λίγες ώρες λαμβάνει χώρα στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Η Άγκυρα μετακινεί τεράστιες δυνάμεις, ενώ την ίδια στιγμή, γίνονται σφοδροί βομβαρδισμοί κατά Κουρδικών θέσεων στην πόλη Tel-Rifat.

Οχήματα, τεθωρακισμένα και μαχητικά αυτή την στιγμή έχουν βγει στους δρόμους και αναμένεται κόλαση πυρός, με τους Κούρδους να υπόσσχονται πως θα ισοπεδώσουν τις Τουρκικές Δυνάμεις.

Δείτε χάρτη:

Δείτε τι αναφέρουν τα Τουρκικά ΜΜΕ:

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ

Τις τελευταίες 48 ώρες δόθηκαν σφοδρές μάχες, στις οποίες σκοτώθηκαν 169 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. 31 πτώματα τζιχαντιστών βρίσκονται στα χέρια των Κούρδων και των συμμάχων τους.

Το πρωί του Σαββάτου, οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν μια σφοδρή επίθεση σε θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην πόλη και στην περιοχή της Χατζίν.

Πολλοί από τους τζιχαντιστές ήταν βομβιστές αυτοκτονίας. Οι μαχητές των SDF κατάφεραν να σκοτώσουν 12 βομβιστές αυτοκτονίας με ελεύθερους σκοπευτές, πριν αυτοί καταφέρουν να φτάσουν στις κουρδικές γραμμές για να ανατιναχτούν.

Οι συνολικές απώλειες των τελευταίων 48 ωρών, σύμφωνα με τις SDF, είναι:

– 169 νεκροί τζιχαντιστές, 31 πτώματα στα χέρια των Κούρδων και 7 τραυματίες.

Ο Διεθνής Συνασπισμός πραγματοποίησε 82 αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δεν έδωσαν αριθμό δικών τους απωλειών.

ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΑ

Έχουν ξεφύγει τελείως οι νέο-οθωμανοί και προκαλούν τις ΗΠΑ-Γαλλία αλλά εμμέσως και την Ρωσία, αφού Ερντογαν και Tσαβούσογλου ενορχηστρώνουν μπαράζ προκλητικών δηλώσεων, μιας και αισθάνονται παντοδύναμοι μετά την απόφαση Τραμπ για αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία.   

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου τόνισε για το θέμα : «Όσοι αντιτίθενται στις πολεμικές επιχειρήσεις μας, είναι εκείνοι που υποστηρίζουν τους τρομοκράτες. Όπως δεν ήταν σε θέση να μας εμποδίσουν να διεξαγάγουμε  την επιχείρηση στο  Afrin, έτσι δεν θα μπορέσουν να μπλοκάρουν την νέα επιχείρηση  μας στα ανατολικά του Ευφράτη».

Ο ίδιος απευθύνεται ουσιαστικά στην Γαλλία η οποία διατηρεί ένοπλες δυνάμεις της στο Συριακό έδαφος, οι οποίες μάλιστα δεν αποχωρούν προς μεγάλη απογοήτευση της Άγκυρας.  Ουσιαστικά όμως μέμφεται και τις ΗΠΑ οι οποίες κατά τον ίδιο αναγκάστηκαν να αποφασίσουν την αποχώρηση των δυνάμεων τους μπροστά στην... τουρκική αποφασιστικότητα.     

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη πριν λίγο, στηλίτευσε τις ΗΠΑ για την μεταναστευτική τους πολιτική σε σχέση με το Μεξικό .

«Ενώ οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου( ΗΠΑ) αντιμετωπίζουν τους αιτούντες ασύλου ως «πανώλη », εμείς μοιραζόμαστε το μπουκιά μας με εκατομμύρια πρόσφυγες στη χώρα μας».

Όλα αυτά για εμάς τους Έλληνες αποτελούν άσχημα σημάδια μιας πολύ μεγάλης και τεράστιας αλαζονείας θα λέγαμε, την οποία θα δούμε πολύ σύντομα σε Αιγαίο και Κύπρο.

Οι Τούρκοι θα προκαλέσουν με τρόπο εκκωφαντικό την Ελλάδα για να προκαλέσουν πάταγο με την τουρκική δύναμη την οποία νομίζουν πως έχουν  και αυτό ακριβώς θα είναι το μοιραίο λάθος τους μετά το οποίο ο χρόνος θα αρχίσει να τρέχει αντίστροφα.  

 Σύμφωνα με άρθρο μας και σε συνδυασμό με δημοσιεύματα στα Τουρκικά ΜΜΕ, ο Τραμπ φέρεται να είπε στον Ερντογάν ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στην παράδοση των F-35 στην Τουρκία.

Πρόκειται για μία απότομη αλλαγή από τον Αμερικανό Πρόεδρο που προβληματίζει.

Την ίδια στιγμή, ο Τραμπ φέρεται αποφασισμένος να μην μπλοκάρει ούτε την πώληση πυραύλων των PATRIOT στην Τουρκία.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι τι συμβαίνει τελικά; Γιατί τα δίνει όλα ο Τραμπ στην Τουρκία; Ποιοί θέλουν την συμμαχία ΗΠΑ-Τουρκίας;

https://twitter.com/eha_news/status/1076480116992167937

https://twitter.com/eha_news/status/1076453931453169664

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR