Environment

Σε κλοιό κακοκαιρίας παραμένει μεγάλο μέρος της χώρας

Kακοκαιρία σε μεγάλο μέρος της χώρας αναμένεται και την Τρίτη με τα φαινόμενα να επηρεάζουν την Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, τις Σποράδες, και την Εύβοια.

Έως και αργά το απόγευμα, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, ενώ θα εξασθενήσουν σταδιακά στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα νησιά του το Ιονίου και του Αιγαίου από 21 έως 32, και στην Κρήτη από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Βόρειο και Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το απόγευμα. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρά βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες έως και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR