Russia

Το νέο «αόρατο» μαχητικό της Ρωσίας θα έχει βελτιωμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης

Τα μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς της Ρωσίας, SU-57, θα έχουν βελτιωμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, φέρνοντάς το πιο κοντά τα μη επανδρωμένα μαχητικά της επόμενης γενιάς, δήλωσε η πηγή της αεροπορικής βιομηχανίας στο Sputnik.

«Σχεδιάζεται να εξοπλιστούν τα αεροπλάνα Su-57 με ένα σύστημα AI που θα το φέρει πιο κοντά σε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος έκτης γενιάς», ανέφερε η πηγή.

Η Sukhoi, κατασκευάστρια εταιρία των αεροσκαφών, θα παραδώσει δύο από αυτά τα αόρατα μαχητικά στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, με σύμβαση που υπογράφηκε την Τετάρτη στο στρατιωτικό φόρουμ τεχνολογίας στρατού-2018 στην Kubinka κοντά στη Μόσχα.

Το αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, που έκανε την παρθενική του πτήση το 2010, θα έχει επίσης πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου, όρασης και καθοδήγησης όπλων, σύμφωνα με την πηγή.

O πρόεδρος της United Aircraft Corporation, Yuri Slyusar, είπε ότι δύο αεριωθούμενα αεροσκάφη Su-57 είχαν πάρει το βάπτισμα του πυρός στη Συρία και ολοκλήρωσαν με επιτυχία όλες τις αποστολές τους.

Αργότερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε ότι οι δοκιμές νέων πυραύλων Κρουζ είχαν διεξαχθεί χρησιμοποιώντας το Su-57.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR