World

«Νεκρώνουν» όλα τα αμερικανικά οπλικά συστήματα της Τουρκίας - Αφηνίασαν τα «γεράκια» των ΗΠΑ με τον Ερντογάν

Ο νέος ετήσιος Νόμος Εθνικής Άμυνας (NDAA), ο οποίος ελέγχει  το επίπεδο των αμυντικών δαπανών των ΗΠΑ, κινδυνεύει να καθηλώσει στα αεροδρόμια όλα τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ...εφόσον εγκριθεί και εφόσον ο Ερντογάν δεν κάνει "πίσω"στο θέμα των πυραύλων S-400.  

Το νομοσχέδιο αναφέρει ξεκάθαρα την πρόταση της «προσωρινής παύσης» όλων των πωλήσεων όπλων και χορήγησης ανταλλακτικών στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε ξηρά , αέρα και θάλασσα.

Μιλάμε ότι εκτός της πιθανής  μη παραλαβής των αεροσκαφών 5ης γενιάς  F-35, δεν θα παραδοθούν ημιαυτόματα όπλα ύψους 1, 2 δις δολάρια , η Τουρκία δεν θα παραλάβει πυραύλους stinger για τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων , ενώ  τίθεται εν αμφιβόλω η υποστήριξη σε «κρίσιμα» ανταλλακτικά στα αεροσκάφη F-16 και F4 PHANTOM που είναι η «ραχοκοκαλιά» της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, και η οποία μετά την εκδίωξη εκατοντάδων έμπειρων πιλότων από το τουρκικό καθεστώς , τώρα κινδυνεύει να δει τις «ετοιμότητες» των τουρκικών αεροσκαφών στο ναδίρ. 

Δείτε το βίντεο με τις αποκαλύψεις

https://www.youtube.com/watch?v=FeKaBVtjacs&feature=youtu.be

Ίσως…λέμε …για αυτό να «έκοψαν» τις πολλές-πολλές εξόδους τα τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, διότι αν και εφόσον περάσει ο νόμος Τραμπ , θα  «κλαίνε με μαύρο δάκρυ» οι διοικητές των τουρκικών μάχιμων πτερύγων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.      

Ο Νόμος Εθνικής Άμυνας (NDAA  καθορίζει πολιτικές που ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ. Προβλέπεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής την επόμενη εβδομάδα.

Το αμερικανικό νομοσχέδιο με την ονομασία «Ετήσιος Νόμος Εθνικής Άμυνας (NDAA) προτείνει την ακύρωση παραλαβής φυσικά των αεροσκαφών F-35,  τα οποία ανέμεναν οι Τούρκοι για τις 24 Ιουνίου 2018, και τα οποία όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα προσγειωθούν σε τουρκικά αεροδρόμια ενώ με την εισαγωγή των νέων F-16 VIPER με ΑΕSA, το Αιγαίο κλειδώνει οριστικά. 

Για όσους δεν κατανοούν και μιλάνε για fakes news μέσω διάφορων ιστοσελίδων που « κρίνουν» και λένε ανακατωμένα ψέματα με ψήγματα αλήθειας, οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν ποτέ, το τονίζουμε αυτό, την παραλαβή συγχρόνως αεροσκαφών F-35 και πυραύλων S-400 από την Τουρκία …ποτέ και τα δύο μαζί για ευνόητους λόγους.      

Οι ΗΠΑ και το τεραστίων συμφερόντων στρατιωτικό-βιομηχανικό σύστημα πνέει μένεα κατά του Ερντογάν και την επικείμενης παραλαβής ρωσικών συστημάτων S-400.

Οι Αμερικανοί βιομήχανοι δεν πρόκειται να αφήσουν σε καμία περίπτωση χώρα του ΝΑΤΟ να παραλάβει ρωσικά όπλα …διότι θα προκληθεί προηγούμενο και για άλλες χώρες , και τότε θα «χαθούν» πολλά δις δολάρια , κάτι που απλά για αυτούς πάντα δεν είναι αποδεκτό.

Αμερικανοί βουλευτές έδωσαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες του σχεδίου αμυντικού προϋπολογισμού (NDAA), ύψους 717 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που περιλαμβάνει κυρίως μέτρα κατά της Ρωσίας και της Κίνας αλλά και το μέτρο που αφορά την πώληση όπλων στην Τουρκία.

Η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων πρόκειται να συζητήσει την επόμενη εβδομάδα το NDAA το οποίο ορίζει το ύψος των αμυντικών δαπανών και το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά. Η Επιτροπή δεν έχει δώσει το νομοσχέδιο στη δημοσιότητα, όμως τόσο οι Ρεπουμπλικανοί, που πλειοψηφούν σε αυτήν, όσο και οι Δημοκρατικοί, παρουσίασαν ορισμένα από τα βασικά στοιχεία του.

Ενώ  η Τουρκία φέρεται να είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα. Η Τουρκία στήριξε τον αγώνα των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία αλλά εμφανίζεται οργισμένη με τη στήριξη που παρέχει η Ουάσινγκτον στους Κούρδους μαχητές. Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αγορά των ρωσικών συστημάτων S-400 από την Τουρκία και ζητούν την άμεση απελευθέρωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον και όλων των Αμερικανών που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές.

Η τελική μορφή του NDAA θα προκύψει κατόπιν διαπραγματεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων της Βουλής και της Γερουσίας που θα συζητήσουν τις διαφορετικές εκδοχές του κειμένου που θα εγκριθούν από τα δύο σώματα του Κογκρέσου αργότερα φέτος.

Η ουσία όμως πάλι για όσους δεν γνωρίζουν ιστορία είναι ότι και το 1978, οι ΗΠΑ για δικούς τους λόγους είχαν προβεί και τότε σε εμπάργκο ανταλλακτικών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας καθηλώνοντας τα τουρκικά αεροσκάφη στα αεροδρόμια, και προκαλώντας "εγκεφαλικά" στην τουρκική ηγεσία.    

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR