World

Τώρα ξεκινούν όλα: Η MOSSAD βλέπει μεγάλη πιθανότητα στρατιωτικής σύγκρουσης Ισραήλ-Ρωσίας-Ιράν!


Βαδίζουμε ολοταχώς προς μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση Ρωσίας και Ισραήλ, σύμφωνα με "ισραηλινά χείλη", με τις δύο χώρες να διαθέτουν πραγματικά τεράστια συμφέροντα στην Συρία, μια χώρα,  η οποία ευρίσκεται ουσιαστικά στο επίκεντρο της παγκόσμιας κοινής γνώμης. 

Η πανίσχυρη υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ Mossad μέσω του πρώην διευθυντή της Efraim Halevy, ανακοίνωσε ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ  Ισραήλ και  Ρωσίας στην Συρία κάτι που περιπλέκει ακόμα πιο πολύ τα πράγματα  .

Ο Efraim Halevy μόνο τυχαίος δεν είναι. Γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις εντός Ισραήλ-Συρίας και ΗΠΑ και ξέρει που πάει το πράγμα. Εικάζουμε ότι τα όσα είπε είναι εσκεμμένη διαρροή σε συντονισμό με τις ΗΠΑ.

Ειδικά σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ ενισχύουν σημαντικά τις δυνάμεις τους στην περιοχή.

Ισως ο Efraim Halevy και να επιβεβαιώνει τον "χρησμό" που δώσαμε νωρίτερα για το σπιράλ συγκρούσεων που ξεκινά στην περιοχή (Δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ)

Αλλωστε τα σημερινά πλήγματα έγιναν με βάση πληροφορίες τις οποίες παρέδωσε το ίδιο το Ισραήλ το οποίο μπορεί να μην βομβάρδιζε αλλά παρείχε άλλου είδους διευκολύνσεις.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Ισραήλ Channel 10, ο Halevy αξιολόγησε την πρόσφατη ένταση μεταξύ Ισραήλ και Ρωσίας ως πάρα πολύ σοβαρή.

Δηλώνοντας ότι η πιθανότητα πολέμου με τη Ρωσία αυξάνεται, ο Halevy συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

 «Αυτός ο πόλεμος στο βόρειο τμήμα της χώρας (Συρία), έχει μεγάλη πιθανότητα επέκτασης και πιθανής σύγκρουσης  με μια  μεγάλη χώρα. Η επικίνδυνη πλευρά μας είναι τα βόρεια σύνορα. Μπορούμε ανά πάσα στιγμή να έρθουμε σε  κατάσταση πολέμου με τη Ρωσία.

Οι ισραηλινές δυνάμεις μπορεί να αντιμετωπίσουν την ρωσική δύναμη και ο πόλεμος μπορεί να συμβεί. Πρέπει να βρούμε τον δρόμο μας, αλλά σε περίπτωση πολέμου, πρέπει να κερδίσουμε», τόνισε ο ίδιος.

Δεν μας εξήγησε όμως το πως... με μια δύναμη όπως η ρωσική πολεμική μηχανή.

Είναι πολύ σοβαρό το γεγονός ότι το Ισραήλ έρχεται ολοένα και περισσότερο σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Μέχρι στιγμής το Ισραήλ έχει επενδύσει τεράστια προσπάθεια για να καταλήξει σε συμφωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ταξίδεψε επανειλημμένα στη Μόσχα τα τελευταία χρόνια .

Αλλά τα συμφέροντα του Πούτιν είναι πλέον πιο συμβατά με αυτά του Ιράν και ακόμη με  της Τουρκίας.

Καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να επιτίθεται  στη Συρία, τόσο μεγαλύτερη είναι η «τριβή» με τη Μόσχα και τόσο αυξάνει ο  κίνδυνος μεταφοράς  από τη Ρωσία προηγμένων οπλικών συστημάτων στη Συρία, το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

Ο Halevy ερωτώμενος για την  Ρωσία και την αιτία κόντρας με το Ισραήλ είπε:

«Η Ρωσία, εδώ και πάρα πολύ καιρό ήρθε στην  Συρία για να μείνει. Δημιούργησε στρατιωτικές βάσεις και συνεχίζει να χτίζει εγκαταστάσεις για να συνεχιστεί η παρουσία της για δεκαετίες. Η Μόσχα επιζητεί το «πάνω χέρι» στην περιοχή και πιστεύω ότι για αυτό θα συμπορευθεί με τον στρατηγικό εταίρο της το Ιράν ακόμα πιο πολύ».

Όλα αυτά,λαμβάνουν χώρα ενώ την  Τρίτη ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβιγκντόρ Λίμπερμαν κατά την επίσκεψή σε μονάδες του ισραηλινού στρατού δήλωσε :

«το να επιτρέψουμε στο Ιράν να κατασκευάσει τη Συρία στρατιωτικές βάσεις είναι σαν να βάζουμε ένα σχοινί γύρω από το λαιμό μας, και αυτό δεν θα συμβεί.»

 

Οι Ιρανοί που εργάζονται μακριά από την χώρα τους  έχουν σκοπό να  προκαλέσουν  μέσα στο ίδιο το Ισραήλ (όπως στην περίπτωση του ιρανικού UAV καταρρίφθηκε πρόσφατα).

Το Ισραήλ, από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι αποκλείει την στρατιωτική παρέμβαση  , προς το παρόν,  στο ιρανικό έδαφος.

Την ίδια στιγμή το ισραηλινό γενικό επιτελείο έθεσε σε ύψιστο συναγερμό τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας εν μέσω αυξημένων εντάσεων με τη Συρία και το Ιράν, ενώ έχουμε ευρείες μετακινήσεις αρμάτων μάχης, αυτοκινούμενων πυροβόλων και συστημάτων πυραύλων στο Γκολάν.

Οι τεθωρακισμένες και μηχανοκίνητες ταξιαρχίες  στα προσαρτημένα στο Ισραήλ υψώματα του Γκολάν είναι με το « δάκτυλο στην σκανδάλη» στην κυριολεξία.

Το πρόβλημα λοιπόν εντοπίζεται στην περίπτωση μιας επικείμενης «καραμπόλας» με βάση την Συρία σε μια μεγάλη ακτίνα γύρω από την χώρα , η οποία θα συμπεριλάβει πολλές  και διαφορετικού βεληνεκούς δυνάμεις σε κάτι πολύ μεγάλο και κυρίως επικίνδυνο .

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR