World

Κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ πέταξε κοντά στις Ρωσικές βάσεις στη Συρία - Απογειώθηκε από τη Σούδα! - Ρωσική επιδρομή ισοπέδωσε ισλαμιστές


Aυξάνεται η ένταση στη Συρία. Ολα δείχνουν πως βρισκόμαστε αρκετά κοντά σε μια σύρραξη και δυστυχώς με έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, Αμερικανικό αεροσκάφος στρατηγικής αναγνώρισης πραγματοποίησε εισβολή κοντά στην ακτή της Συρίας τη Δευτέρα, όπου βρίσκεται η ρωσική βάση Hameimim και η ρωσική βάση ανεφοδιασμού της Tartus.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αεροσκάφος των ΗΠΑ, το RC-135V, το οποίο φέρει τον αριθμό 64-14846 και χρησιμοποιεί το σήμα κλήσης FIXX74, απογειώθηκε από την αμερικάνικη βάση της Σούδας και πετούσε για πολύ ώρα κοντά στην μεσογειακή ακτή της Συρίας και του Λιβάνου.

Το αναγνωριστικό αεροσκάφος πτήση σε υψόμετρο 11.000 μ. πάνω από τα διεθνή ύδατα της Μεσογείου.

Δείτε εικόνα και χαρακτηριστικά twitter:

Την ίδια στιγμή, Ρωσικά θωρηκτά πολεμικά πλοία εξαπέλυσαν βαλλιστικούς πυραύλους τύπου kalibr από τη Μεσόγειο, στοχεύοντας στο κέντρο του Ιντλίμπ θέσεις τρομοκρατών, σκοτώνοντας 10 και τραυματίζοντας άλλους ως μια πρώτη απάντηση στις απειλητικές δηλώσεις του Τραμπ.

Oλα λοιπόν κρέμονται από μια κλωστή. Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν αποφάσεις εντός 24 έως 48 ωρών, μετά την επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη της Ντούμα, στην ανατολική Γούτα, κάνοντας λόγο για «ειδεχθή πράξη κατά αθώων».

«Ήταν φρικτό, τρομακτικό», δήλωσε ο Τραμπ με την ευκαιρία σύσκεψης υπουργών της κυβέρνησής του στον Λευκό Οίκο. «Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», πρόσθεσε υποσχόμενος τη λήψη σημαντικών αποφάσεων εντός των προσεχών δύο ημερών.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε, από την πλευρά του, ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τους συμμάχους τους. «Θα υπάρξουν συνέπειες γι΄ αυτήν την απαράδεκτη φρικαλεότητα», διευκρινίσθηκε.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR