World

Νέα θωρακισμένα οχήματα παρουσίασε τουρκική εταιρεία: Η αντιδιαστολή με την Ελλάδα - Δείτε βίντεο

Η τουρκική ιδιωτική εταιρεία Nurol Makina παρουσίασε τα νέα της τεθωρακισμένα οχήματα στη διεθνή αμυντική έκθεση της Ντόχα του Κατάρ. Στη έκθεση συμμετείχαν περισσότερες από 60 χώρες. Εκεί η τουρκική εταιρεία παρουσίασε τη νέα γενιά θωρακισμένων οχημάτων της, το NMS 4χ4 και το Ejder Yalçın 4χ4.

 

Το NMS έχει πήγμα σχήματος V και πρωτοποριακό σασί. Το όχημα επιτυγχάνει υψηλή ταχύτητα και είναι πολύ ευέλικτο σε διαφορετικούς τύπους εδαφών. Προσφέρει δε υψηλή προστασία. Το όχημα έχει σχεδιαστεί για πληθώρα αποστολών, ως όχημα αναγνώρισης ή και όχημα φορέα βαρέων όπλων.

Το EJDER YALÇIN 4χ4 προσφέρει υψηλό επίπεδο προστασίας και ευελιξία. Διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση που του επιτρέπει κίνηση σε δύσκολα εδάφη, ενώ μπορεί να φέρει διαφορά πακέτα οπλισμού. Είναι εμφανής η σοβαρή τουρκική προσπάθεια στον αμυντικό τομέα.

Αντίθετα δεν μπορεί κανείς, παρά με λύπη, να μη σημειώσει την παντελή απουσία της Ελλάδας στον χώρο. Η Τουρκία δεν προωθεί τον τομέα της αμυντικής της βιομηχανίας μόνο για εξοπλίσει τις ένοπλες δυνάμεις της, πλέον, αλλά στοχεύει και στις εξαγωγές.

https://www.youtube.com/watch?v=ML0cTsPwZas

defence-blog

hellasjournal.com

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR