Opinion

Γ.Τράγκας: Ο Ερντογάν καταπίνει όπως ο πύθωνας, άλλοτε είναι ανατολίτης και άλλοτε αγκαλιάζει τους Ευρωπαίους

 

Σιγά σιγά αποδεικνύεται ότι η ευρωζώνη και οι εταίροι μας δεν πρόκειται να βοηθήσουν σε περίπτωση που ο Σουλτάνος αποπειραθεί να βάλει χέρι σε βραχονησίδες ή νησιά του Αιγαίου.

Οφείλω να σας πω ότι από όσα άκουσα, κατάλαβα ότι η Ευρώπη που ακούει ύβρεις κάθε μέρα από την Άγκυρα, δεν ήθελε καν να την ενοχλήσει. Εξέφρασε την ανησυχία της για τις κινήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και για την κράτηση πολιτών της Ε.Ε.

Επίσης, είπαν στον Τούρκο ότι στέκεται κοντά στην Κύπρο και στηρίζει το δικαίωμά της να εξερευνήσει τις φυσικές πηγές ενέργειας στην ΑΟΖ της. Ο Ερντογάν τις τελευταίες ημέρες, μετά την κατάληψη του Αφρίν, παίζει ένα πολύ πονηρό, ανατολίτικο παιχνίδι. Όπως ο πύθωνας, όπως ο βόας ή η ανακόντα καταπίνουν τα θύματά τους σιγά σιγά έτσι και ο Ταγίπ κοιμίζει τη Δύση επεκτείνοντας την κυριαρχία του στα σύνορα προς τη Συρία και το Ιράκ. Το τελευταίο 48ωρο εμφανίζεται να θέλει την ένταξή του στην Ευρώπη, να έχει στρατηγικό στόχο την πορεία προς την Ευρώπη.

Λέει αυτά τα ψέματα για να σταθεροποιήσει την κατοχή της Τουρκίας σε όλο το συνοριακό κομμάτι από το Αφρίν και τις διπλανές πόλεις που έχει βάλει στο μάτι, μέχρι το Βόρειο Ιράκ.

Λέει συνέχεια ότι είναι εχθρός της τρομοκρατίας και ότι πρέπει οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι να τον βοηθήσουν και επισείει συνεχώς την απειλή των 3,5 εκατ. μεταναστών λέγοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να εκταμιεύσει τη δεύτερη δόση, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα αμολήσει μερικά εκατομμύρια μετανάστες.

Δεν ξέρω πόσο πιεστικοί ήταν ο Τουσκ και ο Γιούνκερ για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αυτό που ξέρω είναι ότι ο Ερντογάν απάντησε ότι δεν είναι θέμα δικό του, είναι θέμα της ανεξάρτητης τουρκικής Δικαιοσύνης.

Εδώ στην Αθήνα  η κατάσταση έχει ξεφύγει. Η κυβέρνηση λέει συνεχώς ότι πρόκειται να έχουμε μια καθαρή έξοδο, τον προσεχή Αύγουστο. Στην πραγματικότητα επιχειρεί να ροκανίσει το χρόνο και να παραμείνει όσο μπορεί επάνω, ενώ τα πράγματα δείχνουν ότι πάμε σε χειρότερη κατάσταση βιοτικού επιπέδου, με επιτάχυνση της μαζικής επανάστασης του ελληνικού λαού. Η πείνα και οι χιλιάδες αλλοδαποί αυξάνουν την εγκληματικότητα. Ο αριθμός των διαρρήξεων και κλοπών το 2017 ξεπέρασε τις 75.οοο, μπορεί όμως να είναι τριπλάσιος, γιατί στην περιφέρεια δεν δηλώνονται οι περισσότερες κλοπές και διαρρήξεις.

Χιλιάδες πολίτες έχασαν τα μηχανάκια και το αυτοκίνητό τους. 5.000 πολίτες έπεσαν θύματα κλοπής στα Μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ οι διαρρήκτες χτύπησαν πάνω από 600 εκκλησίες. Η ελληνική κοινωνία είναι διαλυμένη από την παρέα των εθνομηδενιστών του Τσίπρα. Όλη η Ελλάδα αναρωτιέται που το πάνε. Καθαρή έξοδος δεν πρόκειται να υπάρξει, διότι άπαντες οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών λένε ότι θα υπάρξει σκληρότατη εποπτεία για πολλά χρόνια. Για την ακρίβεια μέχρι να αποπληρωθούν τα δάνεια. Παρόλα αυτά οι κυβερνητικοί επιμένουν στο ίδιο παραμύθι, ότι πρόκειται να βγούμε πλυμένοι, λουσμένοι και πεντακάθαροι από το μνημόνιο. Όλα τα επίσημα κυβερνητικά χείλη, μιλάνε για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Εκείνο που είναι πολύ σοβαρό και χρήζει της προσοχής όλων είναι η εικόνα ηττοπάθειας που εκπέμπεται επισήμως από την Αθήνα προς την πλευρά της Άγκυρας και των άλλων γειτόνων. Εκτός από τα αστεία και τα χαριεντίσματα του εθνομηδενιστή πρωθυπουργού, έχουμε και τον κο Κοτζιά να θυμίζει ότι χάσαμε τους πολέμους του 97, του 22 και του 74, γιατί λέει και τότε είμαστε υπερπατριώτες. Φυσικά ο γερμανοτραφής υπουργός Εξωτερικών δεν λέει όλη την αλήθεια. Δεν λέει ότι το ’97 λόγω της πτώχευσης του ’93 υπήρχαν περικοπές, όπως και τώρα σε όλους τους καίριους τομείς του κράτους. Δεν μιλάει καθόλου για το ρόλο της Γερμανίας και τους αξιωματικούς που έδρασαν συντονίζοντας τον τουρκικό στρατό. Ο υπουργός Εξωτερικών φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να περπατήσει καθαρά το μονοπάτι της μειοδοσίας, αναγνωρίζοντας τα Σκόπια ως Μακεδονία.

Κουβέντα δεν λέει στις συνεντεύξεις του για το πώς το Βερολίνο ήθελε να δώσει τη Μακεδονία στους Βούλγαρους ή για το πώς διέλυσε τη γειτονική Γιουγκοσλαβία.

Με αμείωτο ρυθμό επίσης θα συνεχίσει ο κος Γαβρόγλου τη διαδικασία μεταρρύθμισης του μαθήματος των θρησκευτικών, δεν υπάρχει όπως είπε κανένα ενδεχόμενο να πάνε πίσω.

Όσοι πιστεύουν ότι ο Ερντογάν δεν θα τολμήσει να απλώσει χέρι στο Αιγαίο πλανώνται οικτρά. Καταπίνει και χωνεύει. Χωνεύει και ξανακαταπίνει. Και πότε παζαρεύει στον πάγκο των Αμερικανών και πότε πηγαίνει στον πάγκο των Ρώσων.

Εξήντα Ρώσους διπλωμάτες απελαύνουν οι ΗΠΑ και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τη Μεγάλη Βρετανία, 14 χώρες – μέλη της Ε.Ε. προχωρούν σε απέλαση Ρώσων διπλωματών. Η δηλητηρίαση του διπλού κατασκόπου και της κόρης του έφερε πάλι κύματα ψυχρού πολέμου.

Ο Τσίπρας θα προχωρήσει σε απέλαση Ρώσου διπλωμάτη ή θα κρατήσει αποστάσεις λόγω της στενής σχέσης που έχει με τον Ιβάν Σαββίδη;

Όλοι το λένε. Επί ημερών της εθνομηδενιστικής κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου η Δικαιοσύνη απονέμεται μετ΄ εμποδίων στην Ελλάδα. Μπορεί να ταλαιπωρείσαι επί σειρά ετών, να πολτοποιείται η αξιοπρέπειά σου, η οικογένειά σου, η τιμή σου, να μένει η υπόθεσή σου στα δικαστήρια, και όλα αυτά επειδή είσαι αντίπαλος της εκτελεστικής εξουσίας ή είσαι επώνυμος και κατάλληλος για αποχυμωτή. Τον αποχυμωτή της Καμπούλ.

Το Συμβούλιο εφετών είχε απαλλάξει το Μαρινάκη από όλες τις κακουργηματιές κατηγορίες της απάτης, της εκβίασης, της εγκληματικής οργάνωσης και της έκρηξης.

Το Συμβούλιο Εφετών. Ωστόσο επειδή ο Μαρινάκης έχει τον Ολυμπιακό, έχει καράβια, έχει εφημερίδες και ουσιαστικά δεν πρέπει ο βλάκας να φέρνει λεφτά στην Ελλάδα, να ευρωποιεί δολάρια και χωρίς να έχει κρατικές προμήθειες να έχει το κέντρο επιχειρήσεων στον Πειραιά, ασκήθηκε αναίρεση στην απόφαση του Συμβουλίου Εφετών. Και ήρθε το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου και απέρριψε κατά πλειοψηφία την αίτηση αναίρεσης, αθωώνοντας τον Μαρινάκη από τις κατηγορίες της απάτης, της εκβίασης, της εγκληματικής οργάνωσης και της έκρηξης για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο. Επί 4 χρόνια δηλαδή, ο Μαρινάκης υποχρεώθηκε να δει εκατοντάδες εκπομπές, να διαβάσει εκατοντάδες άρθρα και ρεπορτάζ, να ακούει ότι είχε εγκληματική οργάνωση, να πληρώνει επί χρόνια πολυμελή υπεράσπιση. Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις πολύχρονης δίωξης που δεν σταματάει είτε για τον ένα λόγο, είτε για τον άλλο λόγο.

Είναι ο άνθρωπος ο οποίος πήρε την οικογένειά του και την πήγε στο εξωτερικό για να μην ακούνε κάθε πρωί τα παιδιά του στο σχολείο ότι ο μπαμπάς τους είναι ναρκέμπορος, ενώ δικαζόταν το Noor I και αφότου βγήκε η απόφαση του Δικαστηρίου.

Τώρα πάλι, κατηγορείται για χρηματοδότηση στην υπόθεση του Noor 1 και για αποθήκευση – θα διερευνηθεί η εμπορία και το ξέπλυμα από οικονομικούς εισαγγελείς. Αυτή η κατηγορία βγήκε από τον Πειραιά, ενώ η βασική ανακρίτρια της υπόθεσης είχε βγάλει εντάλματα σύλληψης για δύο Τούρκους Χρηματοδότες. Από μέρα σε μέρα καθίσταται ολοένα και πιο φανερό ότι εδώ υπάρχει μια παράλληλη πολιτική δίωξη με δικαστική ομηρία. Τα δύο ονόματα των Τούρκων χρηματοδοτών έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και αποτελούν δύο πολύ γερά ονόματα του διεθνούς εμπορίου εντοπισμένα και από τους Αμερικανούς που δεν αναφέρουν λέξη στην έρευνά τους για το Μαρινάκη. Επίσης, υπάρχει η περίπτωση Γιαννουσάκη που κατήγγειλε πιέσεις για να στήσει την υπόθεση του Μαρινάκη. Πράγμα που δεν έχει ξεκαθαριστεί…

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR