World

Σαν ζήτουλας πάει να «χαλέψει» παράδες ο Ερντογάν απο την. Ε.Ε στη Βάρνα

Αποφασισμένος να τεντώσει το σχοινί με τις Βρυξέλλες παρουσιάζεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μεταβαίνει στη Βάρνα για την ευρωτουρκική συνάντηση, «εφοδιασμένος» με διεκδικήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και αιτήματα προς εξασφάλιση «δώρων» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν κάνει πίσω ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, από τις διεκδικήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, κάτι που όπως πληροφορείται ο «Φ», αναμένεται να μεταφέρει σε «αυστηρή γλώσσα», για λόγους τακτικής αλλά και ουσίας, προς τους συνομιλητές του, Ντόναλντ Τουσκ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μπόικο Μπορίσοφ, αύριο βράδυ, στην ευρωτουρκική συνάντηση της Βάρνας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να απαντήσει «σε υψηλούς τόνους» στη θέση της Ε.Ε., όπως αυτή καταγράφηκε στα ισχυρά Συμπεράσματα, διά των οποίων τα 28 κράτη-μέλη «καταδίκασαν έντονα» τις «παράνομες δραστηριότητες» της Τουρκίας και έθεσαν τη χώρα υπό το μικροσκόπιο της Ε.Ε., στο πλαίσιο διαρκούς παρακολούθησης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το μεγάλο ωστόσο ζητούμενο για τον Ερντογάν είναι η εξασφάλιση νέων «δώρων» από την Ε.Ε., κάτι που όπως πληροφορούμαστε, οδήγησε το τουρκικό ΥΠΕΞ να ετοιμάσει έγγραφο με «τέσσερις» δήθεν «ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις» της Ε.Ε. προς την Άγκυρα, κάτι που αναμένεται να αξιοποιήσει ο Τούρκος Πρόεδρος προσδοκώντας να εξασφαλίσει οδικό χάρτη υλοποίησής τους…

veteranos.gr

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR