Greek-Turkish Relations

«Πυρετός» στο ΓΕΣ για την αιχμαλωσία των Ελλήνων στρατιωτικών – Μαζεύει στοιχεία από όλους τους εμπλεκόμενους

Στο ΓΕΠΣ (Γενικό Επιθεωρητή Στρατού) κατέθεσαν ο Ταξίαρχος και Διοικητής Μεραρχίας σχετικά με την υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Κατάθεση τόσο από τον διοικητή της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας “Ρίμινι”, Υποστράτηγο Δημήτριο Μπονώρα, όσο από τον  Ταξίαρχο Ανδρέα Φλωράτο, πήρε ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και Υπαρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανούρος που διενεργεί την ‘Ένορκη Διοικητική Έρευνα που έχει διατάξει το ΓΕΕΘΑ. 

Ο υπαρχηγός ΓΕΣ συγκεντρώνει στοιχεία και μαρτυρίες από όλους τους εμπλεκόμενους στη μονάδα την επίμαχη ημέρα της σύλληψης. Σε αυτήν από την πρώτη στιγμή αξιοποιούνται τα δεδομένα που έχει συλλέξει από την έρευνα της η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Έχει καταστεί σαφές και διαμηνύεται σε όλους τους τόνους ότι σε κανένα στάδιο της η Έρευνα δεν αποσκοπεί στην απόδοση ευθυνών στους δυο προφυλακισμένους στρατιωτικούς μας στο σωφρονιστικό κατάστημα της Αδριανούπολης.

Την ίδια ώρα σφίγγει ο στρατιωτικός κλοιός στον Έβρο. Το περιστατικό με την σύλληψη των δυο, άλλαξε το επιχειρησιακό δόγμα στις περιπολίες. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι περιπολίες αναμένεται να υπετριπλασιαστούν.

Επιπλέον, εκτός από αριθμητικά θα διευρυνθεί και ποιοτικά η σύνθεση των ελληνικών περιπόλων. Δηλαδή περισσότερα άτομα αλλά και με εμπλοκή ειδικών δυνάμεων, με αυξημένο οπλισμό και εξάρτηση.

Ακόμα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο ΑΓΕΣ αναμένεται να επισκεφθεί τον Έβρο.

Το νέο "δόγμα" περιπολιών στη μεθοριακή γραμμή

Νωρίτερα το μεσημέρι εξάλλου όπως τόνισε το onalert  ετοιμάζεται νέο "δόγμα" στα περίπολα της μεθοριακής γραμμής μετά το  επεισόδιο με τη σύλληψη των δυο στελεχών, του Στρατού Ξηράς στις Καστανιές του Έβρου. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες το δόγμα προβλέπει "ποιοτικές" αλλά και "αριθμητικές" αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής τους.

Όπως μεταδίδει μάλιστα το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις οδηγίες του Υπουργείο Άμυνας, αποφασίστηκε να υπερδιπλασιαστούν οι δυνάμεις των περιπολιών των Ελλήνων στρατιωτών. Έτσι, από δύο στρατιώτες που συμμετείχαν στις περιπολίες, πλέον αυτές θα γίνονται από επτά. Επιπρόσθετα, οι μονάδες έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για τους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που επιχειρηθεί παρόμοιο περιστατικό.

Σε κάθε περίπτωση την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Έρευνα που διατάχθηκε από το ΓΕΕΘΑ, για τις συνθήκες σύλληψης των δυο στρατιωτικών όπως προαναφέρθηκε.

Πηγή

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR