National affairs

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο ΥΠΕΘΑ τρέχει σε ορκωμοσίες νεοσυλλέκτων!

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν πρέπει να έχει προηγούμενο παγκοσμίως. Ενώ η χώρα διαχειρίζεται – λέμε τώρα – μια κρίση με την Τουρκία που έχει συλλάβει δυο στρατιωτικούς υπό εξαιρετικά ύποπτες συνθήκες παρά την «ομολογία» ότι εισήλθαν σε ξένο έδαφος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θεώρησε πρέπων και φυσιολογικό, να τρέχει σε ορκωμοσία νεοσυλλέκτων του Πολεμικού Ναυτικού!

Προέβη μάλιστα και σε μια… βαρυσήμαντη για τα δεδομένα της ημέρας εξαγγελία, διαβεβαιώνοντας ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου του Πολεμικού Ναυτικού, θα συνεχίσει να λειτουργεί! Και δεν έμεινε μόνο εκεί.

Βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στην αναδιοργάνωση του εν λόγω Κλάδου, με τη σύσταση νέων ευέλικτων μονάδων, όπως η νεοσυσταθείσα Διοίκηση των ιπταμένων μέσων του και τον εκσυγχρονισμό οπλικών συστημάτων. Ποιον εκσυγχρονισμό; Των φρεγατών MEKO 200 που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια; Μήπως να τα ονομάζαμε πλέον «ναυτικά F-16»;

Από το «μενού» της βαρυσήμαντης ομιλίας του δεν θα μπορούσε να λείπει και αναφορά στην Τουρκία και στα υπόλοιπα προβλήματα στη βαλκανική μας γειτονιά: «Ο μεγαλοϊδεατισμός, ο εθνικισμός και ο αναθεωρητισμός που επικρατούν στη γειτονιά μας δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε.

»Η πολιτική των αυξανόμενων αμφισβητήσεων και διεκδικήσεων της Τουρκίας αποδεικνύει ότι κάθε άλλο παρά σεβασμό στην αρχή της καλής γειτονίας επιδεικνύει. Η Ελλάδα είναι μία φιλειρηνική χώρα και επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με τους γείτονές της», είπε.

Δυστυχώς δεν τον άκουσαν άμεσα στην Ανδριανούπολη. Έτσι εξηγείται ότι δεν έβαλαν τους δύο στρατιωτικούς άρον-άρον στο πρώτο αυτοκίνητο που θα έβρισκαν έξω από το δικαστήριο και έντρομοι να τους έφερναν άρον-άρον στα σύνορα, διαψεύδοντας στη συνέχεια ότι υπήρξε ποτέ περιστατικό σύλληψής τους…

Ίσως αν διαβάσουν αυτό το «είμαστε, όμως, και μία χώρα, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει ούτε ένα χιλιοστό εδάφους, θάλασσας και αέρα. Δεν υποχωρούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση και δεν προκαλούμε. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι διαχρονικά η δύναμη αποτροπής και προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας»… να το κάνουν.

 defencepoint.gr

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR